vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Opbrengst Cycle for Hope: ruim 275.000 euro voor De Hoop

26 juni 2018

DORDRECHT - Afgelopen weekend kwamen meer dan 200 wielrenners in actie tijdens het sponsorevenement Cycle for Hope. Een deel van hen fietste heel Nederland rond in 48 uur tijd, de andere groep fietste de Toertocht en Ladies Ride in omgeving Dordrecht. Met elkaar haalden zij meer dan 275.000 euro op voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen.

Windkracht 7 en gezamenlijke finish
De deelnemers van Rondje Nederland trapten donderdag weg uit Dordrecht richting Zeeland, met de wind in de rug. Langs de Duitse grens kregen ze die vol tegen met windkracht 7. Ook op de Afsluitdijk was het bikkelen, maar toch wisten alle teams zaterdag op tijd te finishen. Hun finish was tegelijk met de fietsers van Toertocht en Ladies Ride. Zij fietsten die dag 90, 120, 140 of 200 km voor De Hoop.

Saamhorigheid
Deelnemer Marina: “De saamhorigheid tijdens Cycle for Hope is enorm. Je doet het echt samen. Het voelt als familie.” Organisator Michel heeft weinig tekst nodig om de sfeer te omschrijven: ‘In één woord, indrukwekkend!” Ook de twee nieuwe evenementen, de Ladies Ride en de Dikke Banden Race, vielen goed in de smaak.

Nieuw leven opbouwen
Het streefbedrag van 275.000 euro is ruimschoots gehaald. Stichting De Hoop biedt met deze opbrengst hulp bij verslaving en psychische problemen, van preventie tot re-integratie. Een behandeling wordt doorgaans vergoed door de zorgverzekeraar, maar bijkomende projecten niet. Dankzij de inzet van deelnemers aan Cycle for Hope kan De Hoop mensen welkom heten in inloophuizen, pastorale hulp geven en werkervaringsplaatsen aanbieden waar cliënten een nieuw leven opbouwen.

Doe mee in het najaar of in 2019
Volgend jaar is Rondje Nederland van 27-29 juni 2019. Rondje Nederland en de Toertocht maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Dit jaar vindt ook nog de MTB-Marathon plaats, van 14-15 september 2018. Inschrijven op www.cycleforhope.nl kan nog steeds.

Lees meer over:

sponsor fietsen hoop cyclwe
Deel dit bericht met je vrienden!