zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Oscar Verwer uit Dordrecht gedeeld tweede op NK Jeugdschaak

25 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Oscar Verwer uit Dordrecht is zaterdag in Meppel gedeeld tweede geworden op het NK schaken tot en met 8 jaar. Op de Chessity Nationale Pupillendag, zoals het NK heet, behaalde Oscar 5,5 punten in 7 ronden.

Oscar leerde schaken van zijn vader en is jeugdlid van schaakvereniging RSR Ivoren Toren en de Klim Op. De beker die Oscar met zijn overwinning in de wacht sleept, gaat maandag ongetwijfeld mee naar de School Vest, waar Oscar in groep 5 zit.

Voor de school zit er overigens nog een leuk vervolg in. De hoofdsponsor van het toernooi, Chessity, is een digitale lesmethode voor schaakonderwijs op de basisschool. Chessity biedt de school van Oscar een gratis schaakworkshop aan, zodat de andere kinderen in zijn groep ook kunnen leren schaken.

Aan de Chessity Nationale Pupillendag deden in totaal 126 kinderen uit heel Nederland mee. Ze moesten zich kwalificeren voor dit toernooi via regionale kampioenschappen, waardoor de allerbeste jonge schakers van Nederland achter de borden zaten.

Lees meer over:

schaken nk
Deel dit bericht met je vrienden!