dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

DOOR gaat door in pand van de Belastingdienst

25 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De laatste dagen van DOOR in de Voorstraat zijn geteld. Er is nu overleg gaande met de gemeente, om DOOR een vervolg te geven in het pand van de Belastingdienst.

Maar voor dat ze gaan verhuizen, trekken ze alle registers open voor een knallend einde.

Zorg dat je het niet mist.

Maar eerst ging onze verslaggever op onderzoek uit en stelde enkele vragen over het vervolg van DOOR:

DOOR: Helaas is hier nog niks officieels over te melden. We zijn de puntjes nog op de i aan het zetten, maar hopen dat het snel rond komt.

Ik kan wel antwoord geven op een paar van je vragen:

Dordecht.net: Hoe zijn jullie aan het pand gekomen? (belastingdienst)

DOOR: Door een zoektocht in de stad. Lege panden onderzocht en bekeken. Daarbij werkte wij nauw samen met de gemeente. Gezamenlijk kwamen wij bij het Belastingkantoor uit. Met als doelstelling hier iets moois van te gaan maken en wellicht als startpunt voor het vernieuwen van de Spuiboulevard en omgeving.

Dordrecht.net: Wanneer is de laatste datum op de locatie voorstraat?

DOOR: Wij programmeren tot 1 juli. Dus eigenlijk alleen dit weekend en volgend weekend nog. Daarna inpakken en verhuizen. Op 1 augustus moet het pand aan de Voorstraat bezemschoon zijn.

Dordrecht.net: Doen jullie een afscheidsfeest?

DOOR: Donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni is het drie dagen groot feest. Op zaterdag 28 juli hebben wij een laatste besloten avond voor genodigden.

Dordrecht.net: Welke plannen hebben jullie met de belastingdienst?

DOOR: DOOR gaat door. Het concept zal grotendeels hetzelfde blijven. Overdag een huiskamer waar iedereen welkom is voor een kopje koffie en gebak, een goed gesprek of een activiteit. In de weekenden muziek, theater, woordkunst en andere culturele activiteiten. Daarnaast blijven de kunstenaars, ateliers en exposities en hopen wij deze zelfs dit onderdeel van DOOR te vergroten en uit te breiden.

Dordrecht.net: Hoe lang kunnen jullie dit gebruiken?

DOOR: De intentie is om voor minimaal 2 jaar te blijven. Maar dat is afhankelijk van de plannen van de gemeente mbt het pand.

--------------

Dit keer organiseert DOOR op de laatste vrijdag van de maand. De laatste editie van Beats and Rhymes dit seizoen:

Boef en de Gelogeerde Aap:
De twee heren zijn actief bezig sinds 2007 en geen onbekende naam in de muziekscène. Nadat ze hun eerste wapenfeit ‘Vind Ons’ in eigen beheer uitbrengen worden ze door Sticks, die onder de indruk is van de heren, ondergebracht bij de Fakkelteitgroep (FTG). Een collectief met o.a. Rico, Sticks en Typhoon. Het jaar erna gaat het hard. Zo worden ze in 2010 geselecteerd voor de Popronde en staan ze in datzelfde jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In de categorie Hip Hop winnen ze zowel de Muzikanten- als Publieksprijs. Ook worden ze genomineerd voor twee ‘State Awards’ en eind 2010 tekenen ze een contract bij Top Notch. De muziek wordt bestempeld als innovatief, eigenzinnig, energiek en creatief.

Met de nieuwe EP ‘Tussen Kunst en Kitsch’ op zak zijn de altijd vrolijke Tilburgers weer klaar om flink wat zalen en festivals op hun grondvesten te doen trillen. Verwacht pompende beats en innovatieve drumpatronen, verhalen en humor, energie en liefde. Hiermee hopen ze aandacht te vragen voor de dalende vraag naar ballonvaarten in het noorden van Chili..

ELEVEN (Elfrida Dominique Dossett) is een zakenvrouw die haar eigen nagelbedrijf (Nailsateleven) een aantal jaar met veel succes runt en daarnaast een passie heeft voor poetische muziek. Sinds 2017 is Eleven actief bezig met het opnemen en uitbrengen van muziek en Spoken Word. Eleven heeft in een korte tijd veel harten veroverd met haar geluid die een mix is van r&b/Hip-Hop/soul muziek.

Host on stage: Kay Slice
Aan elkaar gedraaid door DJ Slumber

Lees meer over:

belastingdienst door traat
Deel dit bericht met je vrienden!