zaterdag 16 januari 2021

Alles over Dordrecht

Maximaal € 500.000 extra voor leefwerf 'De Biesbosch'

21 juni 2018

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht wil maximaal €500.000 beschikbaar stellen om Leefwerf De Biesbosch mogelijk te maken. Dit bedrag komt boven de eerder toegezegde subsidie van €150.000. De extra bijdrage is onder meer nodig voor een nieuwe beschoeiing of het afgraven van de landtong, om het verlies aan inkomsten op de gronduitgifte te compenseren, en voor een extra subsidie aan de stichting. Het college stelt de gemeenteraad voor dit bedrag bij de begroting 2019 te bespreken. Dat betekent dat in november definitieve duidelijkheid komt.

Het college wil nu alvast een signaal afgeven over de hoogte van de gemeentelijke bijdrage. Het burgerinitiatief voor Leefwerf de Biesbosch, met historische schepen in de zuidelijke insteekhaven van Stadswerven, heeft een gat op de begroting van €350.000. Daar komen nog bovenop de kosten aan de landtong en de compensatie voor de lagere grondopbrengst als een stuk van de landtong wordt afgegraven. De gemeente spant zich in om tot een oplossing te komen met lagere kosten en minder verlies. Daarnaast hoopt de stichting alsnog een provinciale subsidie van €200.000 binnen te halen, die eerder was toegezegd maar later ingetrokken.

"Wij vinden Leefwerf De Biesbosch een heel mooie idee voor Stadswerven, maar we willen als college ook een streep trekken. De afgelopen jaren zijn de kosten opgelopen, we willen nu duidelijk maken hoever de gemeentelijke bijdrage gaat", aldus wethouder Piet Sleeking. "We steunen de stichting bij de poging om alsnog subsidie van de provincie te krijgen, maar we doen ook een beroep op de stichting om zelf extra inkomsten te zoeken."

Lees meer over:

gemeente biesbosch leefwerf
Deel dit bericht met je vrienden!