Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Karin Lambrechts wordt veilingmeester'
14jun 2018

Karin Lambrechts wordt veilingmeester

DORDRECHT - Dinsdagavond 26 juni gaat het gebeuren. Voor de eerste keer organiseert Studio Blijmakers een grote Kunst Veiling in Art & Dining. Stichting Studio Blijmakers, opgericht door de Dordtse Erica de Winter heeft als doel: “Het positieve in mensen naar boven halen. Mensen laten ervaren dat ze meer kunnen dan dat ze denken. Dat ze iets kunnen maken met hun handen waar ze blij van worden en waar ze anderen ook blij mee kunnen maken.” – aldus Erica de Winter.

Met hun motto “In iedereen schuilt een kunstenaar” wordt dat in hun studio in het pand van DOOR ook nog eens bewezen. En van alle kunstwerken die er de laatste tijd zijn gemaakt worden er nu bijzondere items geveild op dinsdagavond 26 juni. Studio Blijmakers is een studio in Dordrecht, waar creatieve workshops, -trainingen, -coaching en creatieve therapie gegeven worden. Waar ruimte is voor creativiteit, groei, ontspanning, verbinding en ontmoeting.

Dit jaar is ook gestart met de creatieve dagbesteding voor mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Deze dagbesteding worden blijmakersdagen genoemd. Onze creatieve workshops aan particulieren en bedrijven worden gegeven door mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) of mensen met een vaak niet zichtbare beperking en/of met afstand tot de arbeidsmarkt.

KAVELLIJST
“We organiseren de kunstveiling dit jaar voor het eerst en het is ons gelukt om een heel bijzondere en goed gevulde kavellijst te maken. Er komen 20 kavels onder de hamer en het aanbod is divers: van Encaustic Art, tot een Cortenstalen kip, handbeschilderde karaffen, zilveren Schapie sieraden en natuurlijk veel soorten schapen.

Er zijn ook een aantal klapstukken: een handbeschilderde kerstbal, beschilderd door kunstenares Margo Boers, hierop staan heel veel mooie Dordtse gebouwen. De kerstbal heeft een doorsnee van 35 cm en er zit 100 manuren in. Er is er slechts één van beschikbaar.

Karin Lambrechts pakt na de pauze de hamer en veilt een aantal kopstukken, waaronder de twee schapen die door het vorige college van Burgemeester & Wethouders zijn beschilderd en gesigneerd.

Wil je één van onze unieke items bij jou in de winkel hebben dit jaar, of in kantoor of in je huis; mis de veiling dan niet! Het aanbod varieert van waardevol, ludiek tot collectors-item. Want zeg nou zelf? Dit zijn toch prachtige kavels?

Alle kavels zijn te bekijken op de avond zelf vanaf 19.00 uur, de veiling start om 19.30 uur! De locatie Art & Dining staat garant voor een prachtige ambiance en genieten in optima forma!
Voor de veiling, tijdens de pauze en na de veiling is er ook gelegenheid om een aantal leuke items te kopen.

Bijlage: foto van twee schapen beschilderd en gesigneerd door het vorige college van B&W
Bij plaatsing graag vermelden dat de foto gemaakt is door: Mieke Zwang-KarenbeldDeel dit bericht met je vrienden!