Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mooie opbrengst golftoernooi voor Vriendenfonds ASz'
13jun 2018

Mooie opbrengst golftoernooi voor Vriendenfonds ASz

DORDRECHT - Al een aantal jaren organiseren Wouter en Vicky Eenhoorn een golftoernooi op de Dordtse golfbaan Crayestein. Daar doen ondernemingen en particulieren aan mee, in de wetenschap dat ze meer inschrijfgeld betalen dan gebruikelijk. Dat doen ze graag, want de opbrengst van het toernooi gaat ieder jaar naar een goed doel in de regio. Dit jaar was gekozen voor het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Voorzitter Wim de Leur is erg in zijn nopjes met dit echt Dordtse initiatief. Het geld zal worden besteed aan het onderzoek binnen het ziekenhuis naar chronische leukemie. Een blije dr. Mark-David Levin, onder wiens leiding het onderzoek plaatsvindt, nam op 12 juni samen met Wim de Leur de cheque van 6000 euro in ontvangst.

Het belangrijke onderzoek zal zeker nog jaren duren en het Vriendenfonds blijft dan ook naarstig op zoek naar particulieren, bedrijven en evenementen die het fonds willen ondersteunen. Overigens gaat een deel van het geld dat wordt binnengehaald naar patiëntenwelzijn, zoals bijvoorbeeld een nieuwe badkamer voor de kinderafdeling. Wie daar meer over wil weten kan terecht op de mooie site van het fonds, www.aszvrienden.nl.

Maar het geld van het golftoernooi is echt allemaal bestemd voor Levin. Eén van zijn patiënten, Willem Bothoff, is al langere tijd ambassadeur van het golftoernooi. Hij had in z’n eentje al 1400 euro bij elkaar gebracht. Wouter Eenhoorn is dik tevreden met het resultaat. Na een goed gesprek met Levin sluit hij zeker niet uit dat het Vriendenfonds ook volgend jaar weer op de opbrengst van het toernooi mag rekenen.Deel dit bericht met je vrienden!