Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'ToBe Jeugdtheaterschool valt in de prijzen op 5RoeFestival'
11jun 2018

ToBe Jeugdtheaterschool valt in de prijzen op 5RoeFestival

DORDRECHT - De jongerengroep Theaterlab van ToBe Jeugdtheaterschool won op zondag 10 juni de 2e prijs voor Beste Groep tijdens het 5RoeFestival. De tien spelers in de leeftijd van 13 tot en met 20 jaar speelden een korte voorstelling gebaseerd op Icarus, uit de Griekse Mythologie. Het festival vond plaats in Noordwijkerhout op het Teylingen College.

5Roe is een jaarlijks theaterfestival dat jongeren een podium biedt om hun talent te laten zien en zich te meten met anderen. De deelnemende theatergroepen speelden allemaal 30 minuten.

Wat vond de jury er van?
“Deze groep wist samen een heel mooi sterk geheel te vormen. De gezamenlijke concentratie was heel goed. Ze gaven elkaar de ruimte. Individuele teksten en dansen konden mooi in de groep bestaan. Complimenten voor de 22 spelers.”

Voorstelling
Thema's als vriendschap, vrijheid, liefde en vliegen waren uitgangspunten bij het ,maken van de voorstelling. In februari presenteerden ze al losse scènes, dansen en muziekstukken in Ketel 2 van het Energiehuis tijdens de montagevoorstelling 3XRAUW. Op zondag 24 juni laten ze nog een kleine compilatie van nieuw materiaal zien tijdens het Jeugdtheaterschoolfestival.

Foto: ToBe Jeugdtheaterschool wint prijs op 5RoeFestival (fotograaf Peter Verheijen)Deel dit bericht met je vrienden!