Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aantal faillissementen in Dordrecht licht gestegen' Foto: Melinda Gimpel
11jun 2018

Aantal faillissementen in Dordrecht licht gestegen

DORDRECHT - In Dordrecht is het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen de afgelopen maand licht gestegen. In april 2018 gingen er 3 zaken failliet. In mei 2018 waren dat er 5. Dit zijn natuurlijk droge cijfers, achter zo’n faillissement gaat vaak veel leed schuil en het zijn er dan ook 5 te veel. Positief is dan ook dat er geen één eenmanszaak failliet is gegaan. In april was dit er 1. 

Over het gehele land gezien, is het aantal faillissementen onder bedrijven en instellingen gedaald met 10 in diezelfde periode. In totaal waren er 257 faillissementen, zittingsdag gecorrigeerd. Veel rechtbanken doen faillissementsuitspraken op een vaste dag in de week, doorgaans de dinsdag. De ene maand telt daardoor meer van deze zittingsdagen dan de andere. Over het algemeen zijn er 4 zittingsdagen in een maand, maar sommige maanden tellen 5 zittingsdagen.

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen landelijk, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak.

Meeste faillissementen in de handel
Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 66. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in mei de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Bron: CBSDeel dit bericht met je vrienden!