Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bachfestival Dordrecht staat voor de deur met maar liefst 3 wereldpremières' Bachfestival opening in 2016
08jun 2018

Bachfestival Dordrecht staat voor de deur met maar liefst 3 wereldpremières

DORDRECHT - Van maandag 18 tot en met zondag 24 juni 2018 vindt de eerste lustrumeditie van het Bachfestival Dordrecht plaats. De vijfde festivaleditie is gebaseerd op het thema licht en ook in deze editie gaat het festival de uitdaging aan om Johann Sebastian Bach in de 21e eeuw te plaatsen.

Meer dan ooit zocht het festival naar combinaties met hedendaagse muziek, zijn er originele concertprogramma’s gecreëerd en inspirerende musici uitgenodigd. De vijfde editie van het Bachfestival Dordrecht is gericht op de gezamenlijke beleving en staat bol van de bruisende
kracht van contrast. De verbinding tussen de topensembles LUDWIG en Cappella Amsterdam
staat garant voor een spectaculaire opening,

Hannes Minnaar waagt zich aan de Goldbergvariaties en Concerto Copenhagen sluit het festival af. Verder zijn er topmusici als Ed Spanjaard, Erik Bosgraaf, Matthias Havinga, Johannette Zomer, Black Pencil, Radio Phil Brass en de Nederlandse Bachvereniging. Ook is er volop plaats voor jong talent.

Lichtkunstenaar Jaap van den Elzen is de artist in residence. Een groot gedeelte van de concerten vindt plaats in Schouwburg Kunstmin, het festivalhart van het Bachfestival.

Wereldpremières
Er zijn maar liefst 3 wereldpremières geprogrammeerd deze editie. Componist Anke Brouwer
bijt het spits af met De koperen bruiloft. In de Grote Kerk volgt componist Kate Moore met haar nieuwe werk Lucia in the Forest voor orgel en koperblazers. De derde première is een spannende bewerking van Die Zauberflöte van Roderik de Man, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging en het hedendaagse ensemble Black Pencil.

Minister Ingrid van Engelshoven bezoekt openingsconcert
De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Ingrid van Engelshoven, bezoekt het openingsconcert van het Bachfestival op woensdagavond 20 juni. Het bezoek van de minister is bedoeld als kennismaking met Bachfestival Dordrecht.

Festival highlights
Wereldpremière Anke Brouwer door ruim 80 hout- en koperblazers (18 juni)

Magnificat van J.S. Bach met Dutch Baroque Orchestra o.l.v. Ed Spanjaard samen met ruim 70 zangers uit de regio (19 juni)

KinderBachDag
Een kinderfestival met acrobatiek, muziektheater, poppentheater en meer (20 juni)

Openingsconcert Bachfestival
met LUDWIG en Cappella Amsterdam (20 juni)

Wereldpremière Kate Moore
met orgel omringd door koper (21 juni)

Die Zauberflöte van Mozart in een uniek première-arrangement van Roderik de Man (21 juni)

Hannes Minnaar speelt Bachs Goldbergvariaties (22 juni)

Light Night Proms
met o.a. Calefax Rietkwintet en Percossa (23 juni)

Slotconcert Bachfestival
met Concerto Copenhagen (24 juni)

Naast deze highlights zijn er nog diverse andere concerten, een ochtendwandeling, moonlightwandelingen en huiskamerwandelroutes. Ook is er interessant randprogramma van lezingen, concertinleidingen en meer met bekende sprekers en inspirerende gasten. Daarnaast is er iedere avond een Bachcafé. Alle informatie is te vinden op www.bachfestivaldordrecht.nlDeel dit bericht met je vrienden!