zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 9 juni ontvangt Ben Corino In Studio De Witt journalist en publicist Saskia Lensink

8 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 9 juni ontvangt Ben Corino In Studio De Witt journalist en publicist Saskia Lensink.

Saskia Lensink (1961) is journalist en eindredacteur bij het AD nieuws-media editie De Dordtenaar. Daarnaast heeft zij ook haar eigen buro - Lensink Tekst-, en is ze sinds kort columniste van Dordrecht.net

Aanvankelijk leek haar toekomst in het onderswijs te liggen. In 1987 behaalde zij haar MO-akte Frans.  Volgde later de PABO opleiding in Rotterdam. Schrijven en journalistiek trok haar aan om vervolgens deze weg in haar beroepsleven in te slaan. Zij ontwikkelde zich tot journaliste en publicist met oog voor de schoonheid van de taal maar ook voor de gekozen onderwerpen. Zo richt zij zich nu naast haar journalistieke bezigheden op de tot de verbeelding sprekende Dordtse vrouwen uit de geschiedenis. Zij schrijft een boek over de “Dochters van Dordrecht”. Vrouwen die zich in het verleden al wisten te onderscheiden. Met het oog op het feit dat het in 2019 honderd jaar geleden is dat vrouwen kiesrecht verwierven in Nederland geeft dit boek straks extra cachet aan de viering van dit stemrecht.

De muzikale keuzes in deze uitzending is de persoonlijke playlist van Saskia Lensink.

In het Tweede uur is aan voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.
Aandacht onder andere voor:
- Het Windmolendebat dat woensdag in de Dordtse Commissie Fysieke Leefomgeving werd gevoerd.
-Langzaam maar zeker verdwijnt de intercity status van - Dordrecht met het voornemen om Dordrecht alleen nog maar aan te doen in de spituren.

De Dichter van dienst is de Dordtse dichter Josse Kok.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Onderste foto: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!