vrijdag 23 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Finale NLDelta Challenge

5 juni 2018

DORDRECHT - De fnale van de NLDelta Challenge komt steeds dichterbij. Tientallen studenten en pas afgestudeerden doen mee aan de wedstrijd in diverse teams van hogescholen en universiteiten. Zij zijn  nog hard aan het werk en maken zich op voor de feestelijke fnale op 14 juni.

Eind 2016 werd NLDelta Biesbosch-Haringvliet verkozen tot een van de vier ‘Mooiste natuurgebieden  van Nederland’. Het gebied van Nationaal Park NLDelta strekt zich uit vanaf de kust voor de Haringvlietsluizen tot aan de Merwede bij Slot Loevestein en vanaf de molens van Kinderdijk tot de Zuiderwaterlinie. Aan de studenten de taak om met een plan te komen om dit gebied in de schijnwerpers te zetten.

De NLDelta Challenge is een initiatief van NLDelta in samenwerking met Delta Talent. De opgave voor de deelnemers is, om te komen met een vernieuwend idee om de zichtbaarheid en beleving van NLDelta te verhogen. Het kernwoord hierbij is verbinding in de breedste zin van het woord. Voor de uitvoering van het winnende idee is € 40.000 beschikbaar.

Voor het vormen en bijslijpen van de ideeën konden de deelnemers meedoen aan verschillende activiteiten. Van een speciale inspiratiedag in de Biesbosch tot een verbeterdag met experts in Woudrichem. We verwachten een grote diversiteit aan creatieve inzendingen.

De fnale zal plaatsvinden op 14 juni in Fort Altena, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Lees meer over:

biesbosch finale delta
Deel dit bericht met je vrienden!