zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Twee lichtgewonde opvarenden gered na aanvaring binnenvaartschepen op de Dordtse Kil

28 mei 2018

DORDRECHT - Zaterdagmiddag 26 mei heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen twee binnenvaartschepen, op de Dordtse Kil. Twee opvarenden zijn hierbij licht gewond te water geraakt. Deze mensen zijn gered en krijgen medische zorg.

Het scheepvaartverkeer in de Dordtse Kil was voor zeevaart gestremd en binnenvaart kon onder begeleiding langzaam passeren. Het deels gezonken schip is beladen met kunstmest en lekte olie. Voor het opvangen hiervan zijn middelen in het water gelegd. Uit afgenomen watermonsters is gebleken dat er (vooralsnog) geen nadelige milieu-effecten zijn. Het bergingsproces wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Het andere binnenvaartschip is een lege tanker en ligt in een haven in ‘s-Gravendeel.

De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend, de politie doet hier onderzoek naar.

Deel dit bericht met je vrienden!