maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe eigenaar gaat Dordts familierestaurant 'De Grote Griek' nieuw leven inblazen

28 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Boulie Pertsinidis heeft restaurant De Grote Griek op de Voorstraat 392-394 in Dordrecht overgenomen van zijn zus Ioanna. De horecaondernemer gaat de zaak nieuw leven inblazen en de gezellige, intieme sfeer van vroeger terugbrengen.

Boulie Pertsinidis stond in 1998 aan de basis van het destijds nieuwe restaurant De Grote Griek aan de Spuiboulevard. Daar viel het vooral op door zijn enorme beelden van Griekse goden en wandschilderingen.

De eerste jaren trok het restaurant veel vaste, trouwe klanten en heerste er een gezellige sfeer. Vanwege meningsverschillen stapte Pertsinidis in 2007 uit de zaak. Sinds die tijd werkte hij bij andere Griekse restaurants. Kort daarna volgende de zwartste periode uit het bestaan van het restaurant: in 2008 liet huisbaas Van Pelt het restaurant op stel en sprong ontruimen om plaats te maken voor de MediaMarkt, nadat de familie diverse rechtszaken had verloren. De verbouwing tot MediaMarkt begon echter pas jaren later.

Daarna zocht de familie 2,5 jaar lang naar een nieuwe geschikte locatie. Pas in april 2011 kon het restaurant heropenen op de Voorstraat. De eerste jaren liep de zaak redelijk, maar nieuwe tegenslagen volgden. In november 2016 overleed grondlegger en vader Theocharis Pertsinidis (79). In augustus 2017 werd de zaak failliet verklaard. Hoewel het faillissement binnen enkele weken weer werd vernietigd, denken Dordtenaren nog steeds dat het restaurant gesloten is, zo blijkt uit berichten op social media. Mede daardoor liep de klandizie verder terug.

Dat was voor eigenaresse Ioanna Pertsinidis reden om de zaak over te dragen aan haar broer Boulie, voor veel Dordtenaren een bekend gezicht. Hij gaat met een frisse start de Grote Griek nieuw leven inblazen. Hij heeft nieuwe koks en nieuw personeel aangenomen en is bezig de zaak opnieuw in te richten. ,,Ik wil met een nieuw inrichting en een andere indeling de gezelligheid en de intieme sfeer van vroeger weer terugbrengen, zodat mensen zich weer welkom voelen,” stelt Boulie. ,,De komende tijd ga ik kijken waar de knelpunten zitten en wat er moet verbeteren en veranderen. Ik ga in elk geval de bediening verbeteren. Zelfs Griekse avonden zijn weer mogelijk als daar vraag naar is.”

Boulie denkt dat hij met zijn eigen visie en gastvrije benadering van klanten het tij kan keren. ,,Mensen kwamen hier niet meer graag. De negativiteit op social media is groot. Dat wil ik doorbreken. Ik moet als het ware onze naam zuiveren. Misschien moeten we zelfs onze naam veranderen. Met service en kwalitatief goed eten moet het lukken weer op ons oude niveau te komen,” zegt hij.

Op de Voorstraat beschikt De Grote Griek over 150 zitplaatsen, een kinderhoek en een rookruimte. Behalve de wandschilderingen zijn inmiddels ook weer enkele grote beelden terug in de zaak.

Lees meer over:

grote griek voorstreet
Deel dit bericht met je vrienden!