maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse VVD benoemt nieuwe fractievoorzitter: Marc Merx

25 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Dordtse VVD-fractie heeft deze week Marc Merx benoemd tot fractievoorzitter. Hij neemt het stokje over van Maarten Burggraaf. “Na een mooie verkiezingsuitslag volgde een intensief formatieproces waarin Marc en ik samen hebben opgetrokken. Er is een akkoord bereikt waar ook de Dordtse VVD trots op mag zijn en dat is een goed moment om het fractievoorzitterschap over te dragen. Met Marc krijgt de fractie een sterke aanvoerder met veel gemeenteraadservaring”, aldus Maarten Burggraaf. Aankomende dinsdag zal het akkoord door de coalitiepartijen BVD, VVD, CDA en CU/SGP worden gepresenteerd en worden de kandidaat wethouders voor benoeming voorgedragen. De Dordtse VVD fractie heeft Burggraaf naar voren geschoven als kandidaat wethouder.

Merx: “Na goede onderhandelingen ligt er een ambitieus coalitieakkoord die niet alleen door input van de coalitiepartijen tot stand is gekomen, maar vooral ook van andere relevante maatschappelijke partijen. Bij zo’n ambitieus programma hoort ook een ambitieuze wethouder en fractie. In Maarten hebben we die ambitieuze wethouder gevonden. In de gemeenteraad hebben we een goed en fris team met goede mix van ervaring en aanstormend talent. Dat geeft vertrouwen dat we de komende vier jaar veel voor elkaar gaan krijgen voor deze prachtige stad”.

Onder aanvoering van de nieuwe fractievoorzitter Merx gaat de Dordtse VVD aan de slag met de stad. Cruciale onderwerpen de komende jaren voor de partij zijn: lage lasten, veiligheid, bouwambitie met name in het hogere en starterssegment, aanpak van racetuig, ruimte voor ondernemerschap en horeca, bereikbaarheid over spoor en weg en de uitvoer van een ambitieus sportbeleid. “De afgelopen periode is er genoeg gepraat, nu aan de slag!”, aldus Merx.

Marc Merx, fractievoorzitter Dordtse VVD

Lees meer over:

VVD fractievoorzitter
Deel dit bericht met je vrienden!