woensdag 25 november 2020

Alles over Dordrecht

Deel woning Bethlehemplein gesloten vanwege vondst drugs

17 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De burgemeester van Dordrecht sluit een kamer in een woning aan het Bethlehemplein 2 vanwege de verkoop van harddrugs vanuit het pand. Burgemeester A.W. Kolff sluit de kamer om de openbare orde te herstellen, de loop op het pand weg te nemen en herhaling te voorkomen. Niet de gehele woning wordt gesloten, omdat andere bewoners van het pand niet betrokken zijn bij de verkoop van drugs vanuit het pand. De woning is gesloten van 14 mei tot 6 augustus 2018.

Door de politie is een verdachte aangehouden die in het bezit was van harddrugs en in de bewuste kamer in het pand Bethlehemplein 2 verbleef. Dat is voor de burgemeester voldoende geweest om een sluiting op te leggen voor 3 maanden. Het betreft hier een kamerverhuurpand. Naar aanleiding van de door belanghebbenden ingediende zienswijzen is besloten dat niet het gehele pand, maar alleen de bewuste kamer moet worden gesloten.

De reden van de sluiting heeft ermee te maken dat burgemeester de openbare orde wil herstellen, de loop op het pand wil wegnemen en het voorkomen van herhaling.

Gevaar openbare orde en veiligheid
De productie van en handel in verdovende middelen is een groot gevaar voor de maatschappij. Daarom wordt er hard tegen opgetreden; de uitstraling op de buurt is slecht, vaak zijn er criminele organisaties betrokken en kunnen zich ripdeals of andere vormen van geweld voordoen in de omgeving, onschuldige buurtbewoners kunnen slachtoffer worden en druggebruik is erg slecht voor de gezondheid.

Verantwoordelijkheid eigenaar
Een eigenaar blijft altijd verantwoordelijk voor hetgeen in zijn/haar pand gebeurt. De burgemeester spreekt de eigenaar daar dus ook op aan. In dit geval zouden meerdere huurders hun woning kwijt zijn indien het gehele pand gesloten zou worden. Terwijl zij niets met de drugshandel te maken hebben. Vandaar dat naar aanleiding van de zienswijzen is besloten enkel de bewuste kamer te sluiten.

Sluiting van een woning is een stevige maatregel die niet zomaar opgelegd wordt aan gebruikers en/of eigenaren. Laat deze sluiting een voorbeeld voor anderen zijn om goede controle op het eigen woonhuis te houden bij verhuur hiervan.

Deel dit bericht met je vrienden!