Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitreiking Bronzen Erepenning aan Rinette Reynvaan-Jansen'
15mei 2018

Uitreiking Bronzen Erepenning aan Rinette Reynvaan-Jansen

DORDRECHT - Op dinsdag 15 mei reikte burgemeester, de heer Wouter Kolff om circa 17.30 uur een bronzen erepenning uit aan mevrouw Rinette Reynvaan - Jansen, voormalig wethouder van Dordrecht en thans waarnemend burgemeester van Giessenlanden.

De uitreiking vond plaats tijdens haar afscheidsreceptie, die van 16.30 uur tot 18.30 uur in de hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Dordrecht werd gehouden.Aan mevrouw Reynvaan-Jansen is de bronzen erepenning van de stad Dordrecht toegekend vanwege haar verdiensten als wethouder van Dordrecht. De inscriptie op de penning luidt: R.E.C. Reynvaan-Jansen, een verbindend, innemend en kordaat bestuurder, 2010-2018.

Gedurende de periode 2010 - 2018 maakte mevrouw Reynvaan-Jansen namens Beter voor Dordt deel uit van het college van Burgemeester en Wethouders. Zij was van 2010 -2014 onder andere verantwoordelijk voor de beleidsterreinen sport, stadsbeheer, leefbaarheid, wonen, wijkgericht werken, stedelijke vernieuwing en Dordrecht-West. In haar tweede termijn als wethouder werden onder andere veiligheid en dierenwelzijn en recreatie aan haar portefeuille toegevoegd.

Gedurende de eerste helft van haar wethouderschap heeft zij zich ingezet voor het verbeteren van de aanpak van overlast in onder meer de Colijnstraat en het centrum, maar ook voor de wijkvernieuwing in Dordrecht-West. De samenwerking tussen bewoners, woningbouwcorporaties en andere betrokkenen vond zij daarbij essentieel.Talrijke groot- en kleinschalige projecten kenmerkten haar wethouderschap: van het planten van bomen met kinderen, tot het openen van een kunstgrasveld. Van particulier opdrachtgeverschap tot mooie topsportevenementen in de Sportboulevard.

Bronzen erepenningen worden toegekend aan wethouders die tenminste 4 jaar hebben gediend en van grote betekenis zijn geweest voor de stad. Raadsleden die ongeveer 12 jaar hebben deelgenomen in de raad en grote betekenis zijn geweest voor de stad en personen, die zich binnen de Dordtse samenleving hebben onderscheiden op één of meer terreinen van wetenschap, kunst & cultuur, religie, sport, economie en maatschappelijke zorg.

Foto's: Wim van de Pol.Deel dit bericht met je vrienden!