Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Restaurant Dagelijkse Kost verandert concept en heet nu Beach café' Peter Frederix
14mei

Restaurant Dagelijkse Kost verandert concept en heet nu Beach café

DORDRECHT - Het restaurant Dagelijkse Kost, pubfood, aan de Voorstraat 171, heeft een kleine metamorfose ondergaan. De Engelse producten in de schappen hebben plaatsgemaakt voor artikelen die refereren aan de zee, zoals de Portugese gebakjes Pastel de nata en Portugese vis in blik, populair in grote steden als Londen en New York. Ook de menukaart is drastisch veranderd, met bijvoorbeeld tonijn- of makreelfilet.

Aan de wand van het restaurant hangen nu zwembandjes en visjes. Overal zie je schelpen en visjes. Verder zijn de tafels opnieuw bekleed om een lichtere uitstraling te creëren. De Dordtse eigenaar Peter Frederix is hier vorig jaar begonnen met Dagelijkse Kost. Hij is in zijn nopjes met de nieuwe insteek en uitstraling van zijn restaurantje. “De schoondochter van een goede kennis heeft dit concept bedacht”, vertelt hij. “Ze heeft alles in een paar weken voorbereid en begin mei hebben we de veranderingen uitgevoerd. Zij hebben toen al die schelpjes en visjes meegenomen. De reacties zijn tot nu toe positief. Er zijn mensen die speciaal voor de Pastel de nata komen.” 

Ook aan de veganisten en vegetariërs is gedacht. Voor hen is er bijvoorbeeld tomaten salsa en een kikkererwtensalade met ui en peterselie.

Kinderfeestjes
Voor de toekomst heeft Peter nog allerlei plannen. “Ik wil het assortiment iets uitbreiden. Ook wil ik  muziekavonden gaan verzorgen, met eten en drinken. En ik wil met kinderfeestjes starten, met als thema’s als zeemeerminnen en piraten.” Het Beach Café is open van dinsdag tot met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie ook:
Peter Frederix opent Dagelijkse Kost, PubFood op de Voorstraat (do, 31 aug 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!