maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 12 mei 2018 ontvangt Ben Corino Esther Canisius als hoofdgast

11 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Dordtse creatieve ondernemers Esther Canisius studeerde voor Interieurontwerper in Rotterdam. Na haar studie startte ze in 2006 als zelfstandig ontwerper.

Ze geeft aan dit werk met volle overgave en gepassioneerd uit te voeren. Zelf zegt zij “ik heb iets met mensen en hun interieurs; ik wil weten hoe ze wonen en werken”. Voelen, invoelen maar vooral aanvoelen kenmerkt haar benadering van de vraag.

Met veel creativiteit die niet voorbij moet gaan aan de praktische invulling van een ruimte begint het meestal. een mooie functionele leefomgeving creëren waarin mensen prettig kunnen werken of leven.

De noodzakelijke inspiratie komt overal vandaan. Wanneer je je zintuigen voortdurend goed hun werk laat doen, herken je en beleef je de overal aanwezige schoonheid. Die kan zitten in de mens zelf, de natuur en in allerlei andere dingen. schoonheid hoeft dus niet altijd perse visu- eel te zijn.

Zo stelt zij dat het ontwerpen van een interieur begint met kijken. naar de ruimte(s), maar vooral ook naar de opdrachtgever zelf, de medewerkers en natuurlijk de bedrijfsfilosofie. vervolgens doorzien: wat zijn de bedoelingen en wensen, wat moet er gebeuren en wat juist niet! en dan schakelen tussen creativiteit, praktisch inzicht, budget voorkeuren en mogelijkheden. door voortdurend bij het ontstaansproces betrokken te blijven, door voortdurend te blijven communiceren komt het definitieve ontwerp in zijn unieke vorm tot stand. en als het dan goed is gedaan, fungeert het eindresultaat als een krachtig communicatiemiddel, een aanvulling op een visitekaartje, bedrijfsbrochure of folder.

Het contact met de cliënten, betekent uitzoeken wat ze wensen, wat ze bedoelen. en alle op het visitekaartje genoemde fases in goed onder- ling overleg doorlopen om tot een concept en een ontwerp te komen waarin ze zich kunnen vinden geeft de meest ultieme kick. Wanneer je dus na een intensieve periode van samenwerking tot een goed eindresul- taat bent gekomen geeft dat een gevoel met heel veel perspectief voor en naar de toekomst. Gepassioneerdheid in haar werk en ondernemerschap is een kenmerk van Canisius. Zij raakte daardoor in Dordrecht bij veel projecten betrokken.

Over haar werk en de passie als interieur-ontwerpster praat Ben Corino met haar maar ook over haar muzieksmaak. De playlist van Esther is leidend in  deze uitzending van Studio De Witt.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is de bekende Vietnamese dichter Xuan Tran die in zijn gedicht aandacht heeft voor moeders.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Deel dit bericht met je vrienden!