Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '20 jaar succesvol concept Music Kids bij Jong Jubal, daarom start nieuwe gratis cursus op 16 mei'
11mei 2018

20 jaar succesvol concept Music Kids bij Jong Jubal, daarom start nieuwe gratis cursus op 16 mei

DORDRECHT - Vorig jaar vierde het Dordtse jeugdkorps Jong Jubal haar 85-jarig jubileum. Dit jaar bestaat hun succesvolle Music Kids project maar liefst 20 jaar.

In 1998 is naar aanleiding van een teruglopend ledenaantal door een aantal in het onderwijs werkende leden van Jubal een gratis muziekprogramma gestart speciaal voor kinderen uit groep 4 en 5 van de basisschool. Dit concept bleek zó succesvol, dat het Inmiddels door een 50-tal muziekverenigingen in het hele land is geïntroduceerd.

Jubal vindt het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om zijn/haar muzikale talenten te ontwikkelen. Bij Music Kids kunnen kinderen zelf ontdekken wat ze kunnen en wat ze leuk vinden op muziekgebied. De vereniging Jubal draagt de kosten van de Music Kids lessen, waardoor het traject kosteloos gevolgd kan worden. De instrumenten krijgen de Music Kids in bruikleen van de vereniging.

Basis van muziek leren
Speciaal in dit jubileumjaar start op woensdag 16 mei aanstaande een nieuwe extra ronde. Instromen is overigens het hele jaar door mogelijk. Ervaring heeft bewezen dat het goed is om de kinderen eerst de basis van muziek te leren en om die reden begint Music Kids met 12 leerzame en interactieve theorielessen. Hier leren de kinderen wat ze nodig hebben voordat zij beginnen aan de negen maanden praktijklessen, waarbij zij kunnen kiezen tussen trommel, trompet of vlag/dans.

Na de Music Kids lessen gevolgd te hebben, is er de keuze te kunnen doorstromen naar Jong Jubal Kids, waarbij de kinderen begeleid worden tijdens hun eerste jaar bij Jong Jubal. In dit jaar volgen de kinderen nog zoveel mogelijk een eigen traject om goed opgeleid te worden. Naast de muzieklessen krijgen de Music Kids deelnemers ook in het eerste jaar al een aangepaste rol bij de optredens van Jong Jubal.

De Music Kids lessen worden gegeven door ervaren leden van Jubal. De lessen zijn het eerste halfjaar op woensdagavond van 19:00 tot 19:45 uur. Het tweede halfjaar is dit op zaterdagochtend van 9:00 tot 9:45 uur. De introductieles is op woensdag 16 mei in het Jubal Muziekcentrum (Jan Ligthartlaan 1).

Mail voor meer informatie of voor aanmelding naar: musickids@jubal.org t.a.v. Reijer Tempelaar, Coördinator Music Kids.Deel dit bericht met je vrienden!