maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe winkel Op is Op biedt allerhande koopjes

9 mei 2018

DORDRECHT - Buiten voor zijn nieuwe zaak monteert Patrick van Gils een achteruitkijkspiegeltje op een kinderfiets. De moeder van de fietseigenaar heeft het hebbedingetje net aangeschaft. Als ze het spiegeltje gaat afrekenen, krijgen de kinderen nog een snoepje mee. Hoewel de partijhandel Op is Op morgen pas open gaat, zijn er al veel mensen langs geweest. Het zijn de vrouwen van Femme Vitaal, die boven een ruimte gebruiken, die speciaal voor vandaag zijn uitgenodigd. Ook verschillende buren kunnen hun nieuwgierigheid niet bedwingen en komen kennismaken.

 “4 Weken geleden wist ik niet dat ik dit ging doen”, vertelt de Dordtenaar Patrick. Nadat hij met een vriend op een veiling was geweest en wat spullen had gekocht en weer lucratief verkocht via marktplaats, had hij zijn ‘hobby’ gevonden, zoals hij het zelf zegt. Nu was het zaak een ruimte te vinden. “Ik fietste toevallig langs dit pand, dat leegstond en kreeg het nummer van een buur. Het is wat groot, maar hoe meer ruimte, hoe meer ik kan inkopen. Volgende week krijg ik boxsprings binnen, daarvoor moet je ruimte hebben.”

“Ik koop alleen faillissementen op, alles is nieuw”, aldus Patrick. “Ik koop door heel Nederland in en ook in het buitenland inmiddels. De biedingen doe ik ’s avonds thuis. Er is iemand die daarna de spullen ophaalt.” Er gaan verschillende klanten naar binnen. Enkelen zijn buren, van het Jeans Centre. Patrick staat ze te woord, hij legt gemakkelijk contact. In de winkel staat heel wat witgoed. Dat is het enige wat niet geheel nieuw is. Het zijn vernieuwde apparaten, waar 3 maanden garantie op zit. In de winkel staan verder veel tuinartikelen, als aarden potten, gieters en barbecues, maar ook bijvoorbeeld servies, speelgoed en kleding.

Opening
Met de opening heeft Patrick een leuke actie. “Morgen krijgen de eerste 26 klanten een goodiebag. Er zitten leuke spullen in.” Hij opent een tasje. Daar komen handige attributen uit. “De bedoeling was 25, maar ik heb er 26 gemaakt.”

Op Hemelvaartsdag gaat de zaak open van 12.00 uur tot 20.00 uur. Daarna is Op is Op elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De winkel is gevestigd aan het Neurenburgpad 13-15, waar eerder hengelsportzaak Vismania en de kringloopwinkel Modo zaten.

Tekst: Ton Vermeulen

Lees meer over:

Patrick van Gils Op is Op
Deel dit bericht met je vrienden!