zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Dag van Europa: Tijd voor het vriendschapsconcert Dordrecht-Varna

9 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vanavond vindt, op de Dag van Europa, het Vriendschapsconcert van de Stedenband Dordrecht-Varna plaats. Het betreft een bijzonder concert: om 19:00 uur gaat het zowel in Muziek Centrum Benevia te Dordrecht als ook in de Varna State Opera in Varna, Bulgarije van start. Het concert bestaat op beide locaties uit twee delen. In Dordrecht wordt, in het bijzijn van de Bulgaarse ambassadeur in Nederland, Zijne Excellentie de heer Rumen Alexandrov en de Dordtse loco-burgemeester en wethouder Karin Lambrechts, eerst gekeken naar een video-registratie van de
uitvoering van het Varna State Opera Orkest en Koor en vervolgens naar een live-optreden van PhilYoung, het jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest (DPHO). In Varna kijkt men eerst naar de live-uitvoering van het Opera Orkest en Koor, waarna de toeschouwers van de videoregistratie van het PhilYoung optreden kunnen genieten.

Het is niet voor niets dat juist de Dag van Europa voor het vriendschapsconcert is uitgekozen: het is de dag waarop, dit jaar 68 jaar geleden, de Schuman Verklaring werd voorgedragen en de eerste stap werd gezet richting verdergaande Europese samenwerking. Deze samenwerking, economisch, maatschappelijk en cultureel, moest voorkomen dat er ooit nog weer oorlog zou komen in Europa. Met het concert vieren we de Europese samenwerking tussen Dordrecht en Varna via de Stedenband en staan we kort stil bij het belang van deze en andere vormen van Europese samenwerking. Ambassadeur Alexandrov zal hier vanuit de rol van Bulgarije als tijdelijke voorzitter van Europa (tot 1
juli 2018) nader op ingaan in een korte videoboodschap, die zowel in Dordrecht als in Varna zal worden uitgezonden.

Naast deze videoboodschap, zijn er ook video-bijdragen van dhr. Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht en dhr. Ivan Nikolaev Portnih, burgemeester van Varna.

Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met PhilYoung, jeugdorkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, RTV Dordrecht, de Gemeente Dordrecht, de Gemeente Varna, Varna State Opera en het Varna State Opera Orkest en Koor. Kaartjes voor het concert kosten € 12,50 inclusief consumptie en kunnen tot vlak voor het concert nog online en vanaf 18:30 uur ook aan de zaal gekocht worden. Het Benevia Muziek Centrum zit op de Spirea 7 te Dordrecht en de zaal is open vanaf 18:30 uur. Meer informatie en link naar online kaartverkoop: www.dordrechtvarna.nl.

De officiële ontvangst van de Bulgaarse ambassadeur door loco-burgemeester en wethouder Lambrechts vindt plaats om 18:15 uur.

Lees meer over:

concert spirea varna edenband
Deel dit bericht met je vrienden!