maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Heel veel schapen geschoren op de boerderijmiddag bij Weizigt

2 mei 2018 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Op woensdagmiddag 2 mei was het heel druk bij Stadsboerderij Weizigt. De hele middag is het feest geweest voor jong en oud. Er waren hele leuke feestelijke activiteiten en ook de schapen zijn ontdaan van hun wintervacht.


Het schaap werd geschoren

Het scheren van de schapen kon iedereen goed bekijken van achter de hekken. Er werd uitleg geven van wat er gebeurde en ook het hoe en waarom. Ook werd uitgelegd dat het scheren lastig is en dat er soms daardoor een wondje kon ontstaan bij het schaap. Gebeurt dat, dan gaat er net als bij mensen betadine op.


Het wilgentenen vlechten

Je kon bekijken hoe de wol gevild wordt en hoe wol gesponnen wordt. Ook konden kinderen zelf een stukje wol vilten, een hoefijzer verven, een schaapje knutselen en beplakken met wol en meedoen met Ezeltje Prik. De kinderen konden ook zelf  een schaap scheren met scheerschuim en een scheermes. Je leerde hoe je wilgentenen kunt vlechten en imker Meta vertelde over haar bijen.


Imker Meta vertelt...

Er was een kruiwagenparcours en de stoere kinderen gingen rond op de rodeostier. Er was een boerenmarkt ingericht door Rechtstreex. Hier konden de kinderen voor Euro 0,50 een verantwoorde pannenkoek maken.


Stoer op de rodeostier

Volwassenen konden lokaal geproduceerd lekkers proeven en kopen. Op de markt stonden: Drechtstadsboer met o.a. verse kruiden en groenten, Mooimekkerland met geitenkaasproducten,  Forelvisvijvers Zederik met gerookte zalmforel en Corrie de Waardt met handwerk (naai- en breiwerk) uit Dordrecht. Ook konden kinderen de (nep)geit melken.


Er werd druk gewerkt in de (moes)tuin

Op het terrein van Weizigt werd ook druk gewerkt in de moestuin door medewerkers van de IVN. Het was een prachtige dag, waarop iedereen van alles genoot! Ook de komende tijd zijn er activiteiten bij Weizigt. Kijk voor meer informatie op www.weizigt.nl

Zie ook:

Lees meer over:

schapen scheren weizgt
Deel dit bericht met je vrienden!