zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

180 jaar oud Dordts bedrijf verandert van naam: Koninklijke Van Twist

2 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een nieuwe naam voor Koninklijke Kemper en Van Twist Diesel B.V. Het bekende bedrijf uit Dordrecht, wat als sinds mensenheugenis dieselmotoren verkoopt, wijzigt de naam naar Koninklijke Van Twist.

De oude naam paste namelijk niet meer bij het bedrijf wat het nu is. Het bedrijf levert inmiddels veel meer dan dieselmotoren en aggregaten alleen. Ze zijn namelijk dé specialist in complete noodstroomoplossingen en leveren tegenwoordig bijvoorbeeld ook UPS systemen, hybride energiesystemen, gasmotoren, WKK-installaties, mobiele lichtmasten, zelfreinigende brandstoftanks en gyrostabilisatoren.

Het familiebedrijf, in de volksmond KVT genaamd, mag sinds 2013 het Koninklijk predicaat voeren. Daarnaast is de familie Kemper al lang niet meer vertegenwoordigd in de organisatie. Norbert van Twist staat als zesde generatie Van Twist aan het roer van het bedrijf wat in de regio grote bekendheid geniet doordat de familie een aantal personenwagen dealerschappen (o.a. Opel, Citroen, Chrysler) bezat. Nog verder terug in de tijd was het vooral bekend door “Van Twist Zwaar Transport”.

Het Belgische dochterbedrijf Hunter N.V. heeft daarmee ook een naamswijziging ondergaan. Vanuit een nieuw pand is “Hunter en Van Twist” nu met naam en logo nog meer met KVT verbonden.

Kwaliteit, technische kennis en duurzaamheid
Kwaliteit, technische kennis en duurzaamheid. Dat waren altijd al de belangrijkste pijlers van het bedrijf, daar verandert niets aan. De installaties die KVT levert blijven onder andere ziekenhuizen, datacentra en overheidsgebouwen van noodstroom voorzien. De diesel- en gasmotoren, generatoren en aanverwante producten blijft KVT leveren voor gebruik in uiteenlopende toepassingen. Wat de toekomst brengt is onbekend, maar dat de dieselmotor uiteindelijk zal verdwijnen is wel zeker. Daarom is het bedrijf al druk bezig met alternatieven: energie uit zonlicht, opslag van energie en installaties die werken op restgassen om maar wat te noemen. “Verandering is de enige constante in ons bestaan” is het motto van het bedrijf, wat daarmee aangeeft de komende 180 jaar met vertrouwen tegemoet te zien.

Adres- en contactgegevens blijven gelijk
Het bedrijf is gevestigd aan de Keerweer 62 in Dordrecht. Alle gegevens zoals telefoonnummers en e-mailadressen blijven gelijk. Met de naamswijziging is ook de website vernieuwd: www.kvt.nl.

Lees meer over:

naam van twist
Deel dit bericht met je vrienden!