Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

De stadslandbouwkas "de Oude Beer" viert de heropening op 5 en 6 mei met een open weekend.

29 april 2018

DORDRECHT -  De vernieuwde stadslandbouwkas "de Oude Beer" gaat weer open. De kas was in de nacht van 6 op 7 oktober in brand gestoken. Door een groep vrijwilligers is er daarna keihard gewerkt om met de kas door te kunnen gaan. De opening wordt gevierd met een open weekend op 5 en 6 mei. Tijdens de sluiting is er ook een nieuw logo ontworpen.

Bij de stadslandbouwkas "De Oude Beer" worden groentes gekweekt zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Een deel van de opbrengst gaat naar sociale doelen zoals de voedselbank. De kas wordt gerund door vrijwilligers.

Eindelijk weer open
“Eindelijk is het zo ver, de kas gaat weer open”, meldt de coördinator van de kas, Jan Ligtenberg, op de facebookpagina van de stadslandbouwkas. “We zijn blij en ook een beetje trots dat het gelukt is. Eerst was er overleg met de gemeente Dordrecht, die mee wilden werken aan het herstel van de kas. Daarna in februari werd de kas gerepareerd en konden we bezig gaan met het verdere herstel. de gewassen die er stonden tijdens de brand, zijn allemaal weggehaald of afgeknipt, omdat ze allemaal even in de rook hadden gestaan en wij vonden ze niet meer geschikt voor de consumptie.

Toen de kas eenmaal dicht was, was het gevaar van vorst in de kas ook geweken. We zijn dan ook volop gaan zaaien en stekken om weer verse onbespoten en gif vrije groenten te laten groeien. In de vijver is alweer volop leven, paddenvisjes en jonge watersalamanders zijn er geboren en de groene kikker heeft zitten kwaken. Nu 7 maanden na de brand is het weer tijd om open te gaan.”

Een vervelende bijkomstigheid van de verbouwing van de kas is, dat de kaskat Beertje is weggelopen en nog niet is teruggekomen.

Iedereen is welkom op 5 en 6 mei om langs te komen en te genieten van een bak koffie of verse thee uit de kas. De kas is dan geopend van 12 tot 17 uur. De Oude Beer is te vinden aan de rijksstraatweg 108.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!