Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht schiet titeldroom NEC aan diggelen

29 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vanavond, zaterdag 28 april, speelden de Schapekoppen hun laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen NEC Nijmegen. NEC kon vanavond kampioen worden als Fortuna Sittard verloor tegen Jong PSV. Er stond dus enorm veel op het programma vanavond.
Dordt begon goed aan de eerste helft en al na zeven minuten konden de Schapekoppen de 1-0 maken door een fantastische goal van Andreias Calcan. De eerste kans voor NEC kwam er in de 28e minuut. Verdediger Sturing kreeg een enorm  grote kop kans maar ging recht in de handen van keeper Janssen. In de 30e minuut haalde Bliek de doorgebroken aanvaller Ole ter Haar Romeny tegen de grond wat resulteerde in een rode kaart voor de Zeeuwse verdediger. Na de rode kaart gebeurde er vrij weinig maar toch kon Dordt net voor de rust nog de 2-0 binnen schieten via onze topscoorder Mahmudov.

De tweede helft begon verschrikkelijk voor de Schapekoppen. In de 49e minuut kan Achahbar met een laag schot in de rechterbenedenhoek de aansluitingstreffer maken voor NEC. Één minuut later scoorde diezelfde Achahbar, op een identieke manier zoals zijn eerste doelpunt, de 2-2. Negen minuten na de 2-2 kon Ole ter Haar Romeny de corner verlengen en kon Golla de 2-3 tegen de netten koppen. Het bleef een wedstrijd met veel kansen voor beide teams. FC Dordrecht trok aan het langste eind en kon in de 87e minuut de 3-3 maken door een geweldige lobbal van Andreias Calcan. Door het gelijkspel in Dordrecht kon NEC niet meer promoveren. Jong Ajax kroonde zich tot de kampioen van de Jupiler League en Fortuna Sittard tot de rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Volgende week beginnen we aan de play-offs. Dinsdag speelt FC Dordrecht de eerste wedstrijd van de play-offs tegen SC Cambuur. De club uit Leeuwarden eindigde op een achtste plaats en kon de vorige wedstrijden tegen Dordt twee keer winnen met 3-0.

Opstellingen
FC Dordrecht: Janssen (K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers (36’ Mutzers), Hamer © (75’ Bakker), Kok, Calcan; Mahmudov, Arias (65’ Cijntje)
NEC Nijmegen: Delle (K); Heinloth, Golla, Sturing, Verdonk; Breinburg, Dijkstra (77’ Van de Pavert), Kadioglu; Haar Romeny (77’ Jansen), Achahbar, Groeneveld
Doelpunten: 7’ Calcan 1-0, 45’ Mahmudov 2-0, 49’ Achahbar 2-1, 50’ Achahbar 2-2, 59’ Golla 2-3, 87’ Calcan 3-3

Kaarten
Geel: 16’Breedijk, 19’ Bliek, 68’ Dijkstra
Rood: 30’ Bliek (2e geel)

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!