Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Supergezellige Koningsdag in Dordrecht

28 april 2018

DORDRECHT - Dordrecht leek op Koningsdag een beetje op Amsterdam wat drukte betreft. Veel mensen waren afgekomen op de feestvreugde bij de dancetour en in de binnenstad. De sfeer was uitstekend en het straatbeeld leek een beetje op carnaval, met de veelal grappige pyjama-achtige oranje outfits en grote pruiken. Verschillende mensen (oud en jong) waren geschminkt, al met al een vrolijk gezicht.Het kan zijn dat de dag wat frisjes begon, al breekt nu het zonnetje lekker door. Opvallend veel mensen zien er in ieder geval moe of wat bedrukt uit. De sfeer zit er al wel in en het is gezellig druk. Bij de Kloostertuin is er vrijmarkt. Kinderen en ouderen stallen op een kleedje hun spullen die ze niet meer gebruiken. Veel kinderboeken, kleding en speelgoed. Je kan blikgooien en er wordt muziek gemaakt. Soms zelfs op aanvraag. “Je kan een nummer aanvragen, staat er op een bordje.” Het kan het Wilhelmus zijn, Vader Jacob, of drie andere liedjes. Die worden uitgevoerd met cello en viool.

Voetjes van de vloer
In de Hofstraat staat een bus van Opnieuw en Co. Dat is handig voor de overgebleven spullen, die nog te gebruiken zijn. Die krijgen dan een tweede leven. Op het Scheffersplein is een muzikaal programma. De Dordtse band Skavuiten hebben het moeilijk. Het weer slaat om en er vallen enkele druppels. Maar na een tijdje, vooral met hun snellere skanummers, toveren ze een glimlach op menig gezicht en krijgen bij verschillende toeschouwers de voetjes van de vloer. Daarna trekt de lucht op en het Scheffersplein loopt langzaam vol. Nu om te genieten van de Nederlandstalige muziek van Op en Top Hollands.Op de Groenmarkt staan weer de nodige kraampjes, met ambachtelijk houtwerk, veel kleding en etenswaren. Ook hier is het gezellig, met een muzikaal duo en verderop een dj achter een grote stand met muziek. Rond 17.00 uur gaan de kraamhouders op de Bagijnhof langzaam aan opruimen. Op het Scheffersplein is dan nog B-Where te zien met prachtige covers van bekende liedjes, vooral uit de jaren ’80. ’s Avonds volgen  de afterpartys op verschillende locaties in Dordrecht, tot wel 05.00 uur in de nacht.

Deel dit bericht met je vrienden!