Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Marco Stam 2e Wethouderskandidaat Beter Voor Dordt.

26 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Na het aangekondigde vertrek van BVD wethouders Rinette Reynvaan en Karin Lambrechts, is BVD een interne procedure gestart om een nieuwe wethouder te kunnen presenteren voor het nieuw te vormen college.

De selectiecommissie die hiermee werd belast, heeft de fractie van Beter Voor Dordt voorgesteld om Marco Stam voor te dragen als tweede kandidaat wethouder nadat eerder Piet Sleeking zich bereid verklaarde om het wethouderschap nog enige tijd voort te zetten.

Marco Stam stond als tweede op de kandidatenlijst voor de verkiezingen en was ook in de vorige periode al enkele jaren raadslid. Marco is 57 jaar en heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in financiële (management) functies en control.

Zijn expertise ligt met name op het gebied van de decentralisaties, strategie & kaderstelling en gemeenschappelijke regelingen. Marco Stam is nu nog in dienst bij een consultancybureau en vervult diverse opdrachten in de publieke sector. Op dit moment is hij gedetacheerd bij de gemeente Breda als financieel adviseur. Marco is geboren en getogen Dordtenaar, gehuwd en vader van 2 kinderen.

Marco Stam zal nu ook zo snel mogelijk aansluiten bij het formatieproces.

Deze mededeling van BVD betekent dat de stad weer een college kan verwachten, dat vijf (mannelijke) wethouders telt. De twee vrouwelijkie wethouders van BVD hadden hun aftreden al aangekondigd. Piet Sleeking gaat tot 2020 als wethouder door. Vanaf 2010 is hij wethouder voor BVD.

In 1935 kreeg Dordrecht in de persoon van mevrouw J.M. Smit - Pieters de eerste vrouwelijke wethouder.

Lees meer over:

BVD wethouders kandidaat
Deel dit bericht met je vrienden!