Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

D66 maakt zich zorgen over veiligheid Staart-Oost bij calamiteiten

25 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Voor inwoners van Staart-Oost (Merwedepolder) en werknemers van bedrijven in het gebied is in geval van een calamiteit bij bijvoorbeeld één van de chemische bedrijven het hebben van een goede calamiteitenroute cruciaal. Nu is het zo dat mensen die het gebied willen verlaten en hulpdiensten die het gebied moeten betreden allen via dezelfde weg (Baanhoekweg) worden geleid. Een onwenselijke situatie want deze weg kan bij een calamiteit met gevaarlijke stoffen en een bepaalde windrichting ontoegankelijk zijn.

Reeds in 2013 heeft de veiligheidsregio geadviseerd om te voorzien in een calamiteitenroute, bijvoorbeeld via de fietsbrug tussen de Staart en Stadspolders. Tot op heden lijkt er niet te zijn voorzien in deze route. Om die reden heeft D66 hier aandacht voor gevraagd bij het college.

Eelco de Vos, Burgerraadslid voor D66: “De mix van chemische industrie en woningen maakt dat we extra oog moeten hebben voor de veiligheid van de Staart-Oost. Ogenschijnlijk lijkt er niets gebeurt met het advies van de veiligheidsregio uit 2013. Wij willen dat dit onderwerp de volle aandacht heeft van de gemeente. Zeker gezien de komende werkzaamheden aan de N3, waarbij de hulpdiensten een extra uitdaging zullen krijgen om aanrijdtijden te halen”.

Lees meer over:

staart merwedepolder
Deel dit bericht met je vrienden!