Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Weg vrij voor Hotel Vrieseplein

25 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Projectontwikkelaar Vrieseplein BV kan aan de slag met de bouw van een hotel met ca. 80 kamers aan het Vrieseplein. Voor het hotel was een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dat bestemmingsplan is nu in werking getreden. Geen van de omwonenden heeft het bestemmingsplan aangevochten.

In december hebben de gemeente Dordrecht en de projectontwikkelaar overeenstemming bereikt over de verkoop van grond en gebouwen aan het Vrieseplein. De projectontwikkelaar heeft een contract met een hotelketen, die er een 4-sterrenhotel wil vestigen. De sanering van de bodem is nog bezig, daarna kan de bouw beginnen.

Het plan behelst een hotel met ca. 80 kamers en een parkeerterrein met ca. 70 parkeervakken op het binnenterrein van de Blekersdijk. De voorzijde van het hotel grenst aan het Vrieseplein en vult hiermee het bestaande gat. De toegang tot het parkeerterrein komt via de poortwoning aan de Cornelis de Wittstraat en een poort daarnaast. Ook de grote loods op het binnenterrein maakt deel uit van het plan.
Wethouder Piet Sleeking is blij dat het bestemmingsplan nu definitief is."We hebben de belangen van omwonenden, ontwikkelaar en de stad als geheel goed afgewogen. Een hotel op deze plek komt de levendigheid van de binnenstad ten goede, en het is ook goed voor de economie."

Lees meer over:

hotel vrieseplein
Deel dit bericht met je vrienden!