Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Wethouder Lambrechts bedankte 1000e burgerhulpverlener project Hartveilig Wonen

25 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Wethouder Lambrechts bedankte gisteren de 1000e inwoner van Dordrecht die zich had gemeld als burgerhulpverlener in het project Hartveilig Wonen. Het gaat om de heer Jeroen Ravelli. De wethouder ging gisteren om 15.00 uur bij hem op bezoek.

Hartveilig Wonen
Hartveilig Wonen bestaat uit burgerhulpverleners die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze burgerhulpverleners worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Alarmering kan via een app op de telefoon of via een sms-bericht. Gealarmeerde burgerhulpverleners worden gevraagd te reageren op de oproep. De ingezette burgerhulpverleners krijgen via hun smartphone de exacte locatie van de calamiteit en/of de AED door, inclusief routebeschrijving. De burgerhulpverleners verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

wethouder aed wonen veilig
Deel dit bericht met je vrienden!