Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Elektrische veegmachine als eerste van start in de regio Drechtsteden

23 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / REGIO DRECHTSTEDEN - A-Garden en Netwerk NV zijn de samenwerking aangegaan om te investeren in allereerste volledig elektrische straatveegmachine van Nederland. De straatveegmachine zal op donderdag 26 april 2018 in gebruik gesteld worden onder toeziend oog van Wethouder van der Linden en beide organisaties. De nieuwste straatveegmachine zorgt voor veel voordelen voor zowel bewoners als bedrijven in de regio Drechtsteden.

De bewoners hebben baat bij het inzetten van deze elektrische veegmachine. Zo is de machine 30% stiller dan de reguliere veegmachines . A-Garden, welke gespecialiseerd is in het verzorgen van de buitenruimte voor gemeenten, woningcorporaties en bedrijven is blij met deze investering en samenwerking. ‘Milieuvriendelijke oplossingen sluiten naadloos aan bij waar wij voor staan. Wij werken met vele partners samen aan één doel, namelijk balans in groen, grond, steen en water. Onze visie is samenwerken aan een kleurrijke buitenruimte. Deze ‘schone’ samenwerking past hier perfect bij. Door het groene en schone karakter van de wagen kunnen wij samen met Netwerk NV en de gemeente Dordrecht blijven investeren in een duurzame toekomst’  aldus Arnoud Overbeeke, Bedrijfsleider A-Garden.

Het inzetten van de eerste volledige elektrische straatveegmachine van Nederland zorgt er voor dat beide bedrijven een mooie stap maken richting de toekomst. ‘Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Door deze investering kunnen wij bedrijven in de regio Drechtsteden de milieuvriendelijkste optie aanbieden. Zo heeft de straatveegmachine geen CO2 uitstoot en is daarmee zeer geschikt voor het vegen van bedrijfshallen. Tevens is er geen kans op milieuvervuiling, omdat er nauwelijks gebruikgemaakt wordt van olie door de machine.’ aldus Ramon Grundel, Commercieel Directeur Netwerk NV. Netwerk NV merkte als regionale afvalinzamelaar op dat in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen er steeds vaker de vraag komt vanuit bedrijven voor duurzame oplossingen. De elektrische veegmachine is er hier één van. A-Garden en Netwerk NV kijken uit naar een prettige samenwerking, waarbij er gewerkt wordt aan een duurzame toekomst voor de regio Drechtsteden en omstreken.

Bijschrift foto: De eerste elektrische straatveegmachine van Nederland.

Deel dit bericht met je vrienden!