Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Schakers van de Willige Dame uit Dordrecht winnen voor eerste keer RSB-beker

21 april 2018

DORDRECHT - Schaakclub de Willige Dame uit Dordrecht heeft voor de eerste keer de distriksbeker van de RSB gewonnen. De vereniging heeft zich daarom geplaatst voor de landelijke bekercompetitie van de KNSB.

Spijkenisse, de titelhouder, werd met 2,5 tegen 1,5 onttroond voor het oog van de mee gereisde voorzitter van de Willige Dame Cor Paans. Uiteraard zorgde de voorzitter, die vanaf 1983 (!) de club leidt voor passende woorden. Zijn vereniging was tot 2016 in poffertjessalon Visser te vinden en speelt nu in de Lutherse kerk aan de Vrieseweg 20-22.

Opmerkelijk

Het bekersucces is opmerkelijk te noemen, want het eerste achttal van de Willige Dame degradeerde onlangs  uit de hoogste klasse van de RSB. Bij de beker competitie wist het team - met een viertal - meestal in de sterkste opstelling op te kunnen komen. Dat bleek ook tegen Spijkenisse beslissend te zijn.

Arjon Severijnen won als kopman. Freek Schouten, Remco van Vaalen en Edwin van Dongen brachten een halfje binnen, waardoor de overwinning een feit werd.

Voor de Dordtse club behoort het winnen van de RSB-beker tot de grootste successen in de clubhistorie. In het verleden wist de club twee keer naar de landelijke KNSB-competitie te promoveren. Nu mag het bekerteam landelijk gaan spelen in het seizoen 2018-2019.

Overigens: tweede teamspeler van de Willige Dame, Pearl Uytenhove speelde in de KNSB competitie mee in Charlois/Europoort 1 in de landelijke eerste klasse. Hij verloor wel, maar het was voor de Dordtenaar eervol zo hoog te mogen invallen.

Finale

   De Willige Dame           2090 - Spijkenisse               1950 2½ - 1½
1. Arjon Severijnen        w 2199 - Joey Brokaar            z 2011 1  - 0
2. Freek Schouten          z 2050 - Kostandinos Sideras     w 1916 ½  - ½
3. Remco Daniel van Vaalen w 2102 - Fabian van Buuren       z 1937 ½  - ½
4. Edwin van Dongen        z 2011 - Rob Kalkman             w 1937 ½  - ½

Lees meer over:

Willige Dame rsb beker
Deel dit bericht met je vrienden!