Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Blindenlijn bij ziekenhuis ‘geopend’

20 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De blindengeleidenlijn in de ziekenhuiszone rondom locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis is officieel ‘geopend’. Zorgwethouder Karin Lambrechts en sportwethouder Rinette Reynvaan deden dit op 19 april samen met bedrijfsleider Petra Huijzer van het ziekenhuis, door een taart aan te snijden in de vorm van een ribbeltegel.

Het is weliswaar al ruim zeven jaar na de opening van de nieuwbouw, maar al die jaren bleven er van tijd tot tijd grote werkzaamheden gaande voor de entree van het ziekenhuis. Na de aanleg van het Warmtenet voor de deur, kon eind vorig jaar eindelijk de voorziening voor slechtzienden worden aangelegd. Deze heeft aftakkingen naar de hoofdingang, de Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost en het bestralingscentrum van het Erasmus MC.

“We zijn trots dat deze mooie plek in de stad die zó’n hoog voorzieningenniveau heeft, eindelijk compleet is met een strook waardoor mensen met een zichthandicap zelfstandig hier hun weg kunnen vinden”, zei Lambrechts.

Deel dit bericht met je vrienden!