Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Stadsbibliotheek verkoopt cd-collectie op Koningsdag

17 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In de bibliotheek aan de Groenmarkt van 11.00 – 16.00 uur. Muziekliefhebbers opgelet: op Koningsdag gaat de complete cd-collectie van de Stadsbibliotheek Dordrecht in de verkoop. Op vrijdag 27 april is van 11.00 tot 16.00 uur iedereen welkom. De verkoop van de ruim 3.500 cd’s is voor iedereen die z’n eigen collectie wil aanvullen; lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. De cd’s kosten 2 euro per stuk. Het is niet mogelijk om van tevoren al titels de reserveren. Betalen kan contant en met pin.

Het aantal cd’s dat wordt uitgeleend loopt elk jaar meer terug. En met de voorgenomen verbouwing van de Stadsbibliotheek, in de tweede helft van het jaar, is besloten te stoppen met de uitleen van cd’s. Al sinds januari 2018 worden er geen nieuwe cd’s meer aangeschaft voor de Stadsbibliotheek. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor een nieuw project voor jongeren, dat komend jaar gaat starten in de bibliotheek.

MuziekWeb
Als alternatief voor de cd-collectie is er MuziekWeb, de landelijke muziekdienst van de Bibliotheek. Deze collectie is veel uitgebreider en gespecialiseerder dan AanZet kan bieden. Online luisteren, in bibliotheek Rotterdam lenen, of een cd reserveren en laten bezorgen in de eigen bibliotheek: het kan allemaal. Tijdens de verkoop is er meer informatie over MuziekWeb.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.
Tot ziens in de bibliotheek!

Praktische informatie
Wat:  Verkoop cd-collectie van de bibliotheek
Wanneer: Koningsdag, vrijdag 27 april, 11.00 – 16.00 uur
Waar:  Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153
Gratis | aanmelden niet nodig

Deel dit bericht met je vrienden!