Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

LEGO kunstenaar Alex de Jong maakt sculptuur en handleiding van Statler & Waldorf

17 april 2018

DORDRECHT - Het maken van de handleiding van zijn nieuwe sculptuur van Statler & Waldorf van de Muppet Show duurde 5 maanden. Dat is bijna net zo lang als het bouwen ervan. De Internationaal bekende LEGO sculptuurbouwer, Dordtenaar Alex de Jong breekt, als de sculpturen af zijn, ze laag voor laag weer af en voert ze in in de computer. Alex, die zichzelf weer heeft overtroffen met dit project, vertelt over deze uitdaging.

“De grootste uitdaging bij Statler & Waldorf (en bij ieder figuur dat ik bouw), is er voor te zorgen dat de gezichten goed uitkomen. Ze moeten zó goed lijken dat je ze ogenblikkelijk herkent. Een tweede uitdaging waren alle gouden versierselen aan het balkon. Het was een heel gepuzzel om voor elke gouden krul en blad de juiste stukjes te vinden. En geen stukjes verbouwen of verven, alles in 100% originele LEGO.”

Muppet fan
Van de meest diverse dingen maakt Alex sculpturen. Zo heeft hij Lucky Luke en de vier boeven gebouwd, maar ook voetballer Christiano Ronaldo in ware grootte. Dit was speciaal voor het MEO Fan Event in Lissabon, waar Alex jaarlijks te gast is. Voor dit Event maakt hij elk jaar iets nieuws. Het favoriete model van Alex was tot voor kort Miss Piggy, zittend op een motor, in een leren pakje. Ook een Muppet grootheid. Alex hierover: “Ik ben LEGO fan en ik ben ook Muppet fan. Als je dat bij elkaar neemt, dan ga je vanzelf Muppets van LEGO bouwen.” Ook Beaker is door de kunstenaar vereeuwigd in LEGO.

“Wat mijn volgende project wordt?”, herhaalt Alex de vraag. “Na deze twee oude knorrige mannetjes ga ik een lieftallig jong elfje bouwen: Tinkerbell!”

De sculptuur van Statler & Waldorf MOC bestaat uit 10124 onderdelen. De handleiding telt meer dan 300 pagina's A3, met ongeveer 1500 bouwstappen en talloze uren tekenwerk. De handleiding is te koop bij Alex als PDF bestand. Speciaal voor de doorgewinterde LEGO bouwer, of mensen met veel lef en uithoudingsvermogen. Stuur Alex een privé bericht op zijn facebookpagina voor meer informatie: https://www.facebook.com/alex.dejong.9822?hc_ref=ARTdiiWRsDaPOR3o9oPXHuJYL4FBPHXPnwfgHh0fFoU8Df2O0OJMGon9PAYxQU8JajQ

Deel dit bericht met je vrienden!