Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Fantasievolle aanklacht tegen Passend Onderwijs

16 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht heeft het eerste exemplaar van Koning Knor verbouwt de scholen ontvangen uit handen van Arjan Kerkhof, schrijfster en illustratrice van het (voor)leesboek. Dit gebeurde op dezelfde dag als waarop de Inspectie van het Onderwijs in De Staat van het Onderwijs concludeerde dat het niveau van het Nederlandse onderwijs afglijdt.

Arjan Kerkhof is moeder van een hoogbegaafd kind. De ervaringen die haar gezin met Passend Onderwijs op zowel de basis- als de middelbare school heeft opgedaan, zijn de inspiratiebron voor haar boek. “Het is geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich erin herkennen. Het geeft inzicht in de problemen waar leerlingen en hun ouders, maar ook leraren tegenaan lopen in het huidige onderwijs.” Overvolle klassen, overbelaste leerkrachten, thuiszitters en de uittocht naar het privéonderwijs komen allemaal op een fantasievolle wijze aan bod. Met Koning Knor verbouwt de scholen hoopt ze bij te kunnen dragen aan de erkenning van alle leerlingen die in het Passend Onderwijs ten onder zijn gegaan en nog steeds gaan. “Ik ben burgemeester Kolff enorm dankbaar dat hij mijn boek in ontvangst wilde nemen. Ik vond het een verademing met hem van gedachten te wisselen over het onderwijs en voel me echt gehoord.”

Toen Arjan Kerkhof de laatste hand aan haar boek legde, kondigde minister voor basis- en voortgezet onderwijs Arie Slob aan dat hij de situatie van hoogbegaafden wil verbeteren. “Hopelijk vindt daarbij ook een cultuuromslag plaats zodat daadwerkelijk naar hoogbegaafden en hun ouders geluisterd gaat worden. Pas als professionals in de Samenwerkingsverbanden hun tunnelvisie loslaten, komt er een einde aan het onrecht dat hoogbegaafde kinderen en hun ouders wordt aangedaan. Dat is mijn inzet en daarvoor is dit boek nog maar het begin,” besluit de schrijfster/illustratrice. Voor meer informatie: www.koningknor.nl.

Op de foto: Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht ontvangt het eerste exemplaar van Koning Knor verbouwt de scholen uit handen van de schrijfster/illustratrice.

Deel dit bericht met je vrienden!