Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Verwijdering flitspaal Oranjelaan Dordrecht

16 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De flitspaal op de Oranjelaan/Bankastraat in Dordrecht is verwijderd. De kruising op deze weg wordt gerenoveerd, waarbij een voorrangsplein zonder verkeerslichten wordt aangelegd. Door het verdwijnen van de verkeerslichten is de paal overbodig.

Het Openbaar Ministerie (OM) is beheerder van alle flitspalen in Nederland. Nadat een paal geplaatst is, wordt regelmatig beoordeeld of een paal in voldoende mate bijdraagt aan de verkeersveiligheid en of de verkeerssituatie is gewijzigd. Het OM overlegt daarvoor met de wegbeheerder en de politie en beslist uiteindelijk over de eventuele verwijdering van een flitspaal. De Oranjelaan wordt van 2x2 rijbanen teruggebracht naar 2x1 rijbaan met parallelweg, waarbij de kruising Bankstraat/Stooplaan wordt vervangen door een voorrangsplein. Door de gewijzigde infrastructuur is handhaving met een flitspaal niet meer nodig.

Lees meer over:

flitspaal oranjelaan
Deel dit bericht met je vrienden!