Efficiënt Cambuur neemt drie punten mee naar Leeuwarden

16 april 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vanavond, vrijdag 13 april speelden de Schapekoppen thuis in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen de Friezen uit Leeuwarden. Dordt had een slechte geschiedenis tegen Cambuur want de laatste keer dat we konden winnen van de Friezen dateerde uit 2011. Het was dus vanavond het geschikte moment om daar mee af te rekenen.

De eerste helft begon met weinig kansen maar in de dertiende minuut schoot Crowley van afstand de 0-1 tegen de netten. Daarna kwam Cambuur beter in de wedstijd en de Friesen kregen opnieuw een kans. Delorge verkeek zich op een lange bal en zo kon Houtkoop op doel schieten maar zijn schot was te zacht. Door de goal zijn beide clubs aanvallender gaan spelen en ook Dordrecht kwam tot enkele kansen. Bij een voorzet van rechts kon Jafar Arias net niet bij de bal. Op het halfuur viel Calcan geblesseerd uit en de Belg Boumediene kwam de Roemeen vervangen. In de 38e minuut zag Gustavo Hamer keeper Cummins ver uit zijn doel staan en de middenvelder probeerde de bal over de keeper te lobben, maar zijn poging ging net boven het doel. Vlak voor rust kreeg Houtkoop de bal op een presenteerblaadje voor de voeten maar hij schoot onbegrijpelijk naast het doel.

Dordrecht begon goed aan de tweede helft en kon enkele kansen creëren. Het schot van Denis Mahmudov ging net naast het doel van keeper Cummins. Dordt bleef goed voetballen maar kreeg in de 53e minuut de deksel op de neus. Aanvaller Barto kon makkelijk de 0-2 scoren. Na de goal gebeurde er vrij weinig tot in de 64e minuut. Mahmudov kon weer alleen naar doel maar het schot van de Macedoniër ging op de paal. Mahmudov bleef de gevaarlijkste man bij Dordt. Na een overtreding op Kok mocht Denis de vrije trap nemen maar de aanvaller besloot boven het doel van Cummins. In de 78e minuut kreeg Cambuur nog een kans en de razend efficiënte Friesen scoorden de 0-3. Weer aanvaller Barto die met een lage binnenschuiver de 0-3 op het scorebord schoot. De eindstand bleef 0-3 en zo kunnen de Friezen met drie punten naar Leeuwarden.

Volgende week vrijdag speelt Dordt zijn laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie tegen de beloften van PSV. Onze Schapekoppen verloren aan de Krommedijk met 2-3 van Jong PSV dus we hebben nog een appeltje te schillen met de Eindhovenaren.

Opstellingen
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Hamer ©, Kok, Calcan (19’ Boumediene); Mahmudov (73’ Van der Merwe), Arias (55’ Amevor)

SC Cambuur: Cummins(K); Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Merweskerken (81’ Claver); Boerlage, Crowley, Schils; Van Kippersluis, Barto (81’ Kallon), Houtkoop (75’ Mathieu)

Doelpunten: 13’ Crowley 0-1, 53’ Barto 0-2, 78’ Barto 0-3