Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Schaakclub Dordrecht schrijft historie: volgend jaar drie teams in eerste klasse RSB

15 april 2018

DORDRECHT - Schaakclub Dordrecht speelt in het seizoen 2018-2019 met drie teams in de districtcompetitie RSB. Dat is een novum voor de in 1888 als vereniging begonnen club.

Dordrecht 2 speelde al in de eerste klas, maar Dordrecht 3 en 4 promoveerden vanuit de tweede klasse RSB. Team 1 komt uit in de landelijke tweede klasse KNSB.

Dordrecht 3 won alle wedstrijden. Dordrecht 4 verloor alleen in de eerste ronde van Sliedrecht 3, dat kampioen werd en ook naar de eerste klasse gaat.

Dordrecht 4 was een bijzonder team, want schakers van Zwijndrecht onder leiding van Kees van 't Hoff besloten hun vereniging op te heffen en als Dordrecht 4 verder te gaan en dat met succes. Zo kon schaakclub Dordrecht historie schrijven.

De Willige Dame 1, dat vorig jaar was gepromoveerd naar de hoogste klasse van de RSB, viel terug naar de eerste klasse.

Het team, dat meestal in de Lutherse kerk speelt, heeft op papier een sterk team en hoort in de promotieklasse thuis. Het achttal kan niet altijd in topformatie achter de borden verschijnen, waardoor de degradatie is verklaard.

Volgend seizoen zijn voor de eerste keer de landelijke KNSB competitie en de RSB competitie los gekoppeld van elkaar. Dat houdt in dat verenigingen spelers zowel landelijk als regionaal mogen inzetten.

Meer schaaknieuws regionaal bij Tom van Bokhoven met Tomsschaakboeken.nl

De Willige Dame en Dordrecht hebben ook een eigen website.

Deel dit bericht met je vrienden!