Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

DordtYart opent haar deuren voor een nieuw seizoen met performances, demonstraties en open studio’s

13 april 2018

DORDRECHT - In het laatste weekend van april gaan de deuren van de Biesboschhal open voor het nieuwe seizoen DordtYart 2018. Ook dit jaar sluit de kunsttentoonstelling aan bij de voorbije tijd, toen er in de hal nog werd gehamerd, geboord, gesleuteld, kortom: gecreëerd. Nu zijn het kunstenaars die in hun tijdelijke studio op zoek gaan naar nieuwe toepassingen en verhalen. Zij werken met klei, papier, elektronica, hout, licht en geluid. DordtYart biedt hen een plek om spelenderwijs te experimenteren en geeft daarmee ruimte aan verbeelding, intuïtie en vakmanschap.

De bezoekers krijgen de unieke gelegenheid om de kunstenaars in hun werkproces te volgen en met hen daarover in gesprek te gaan. De deelnemende kunstenaars aan DordtYart 2018 zijn: Sander Breure & Witte van Hulzen, Kim Habers & Yvon Ariese, Edwin van der Heide, Inti Hernandez, Jan Kees van Kampen, Femke Schaap, Marloes van Son, Julien Thomas en Bram Vreven.

DordtYart is open voor publiek in de volgende vijf weekenden waarin performances, demonstraties en de open studio’s plaatsvinden:

28, 29 april
18, 19, 20 & 21 mei
8, 9 & 10 juni
29, 30 juni & 1 juli
20, 21 & 22 juli

Vanaf 1 september staat DordtYart anderhalve maand in het teken van de hedendaagse geluidkunst tijdens de tentoonstelling Science of Sound.

DordtYart opent 28 april middels een tentoonstelling. Dei wordt om 15.00 uur geopend door Folkert de Jong. Ook wordt er een bijzondere performance gegeven door kunstenaar Julien Thomas en zijn de kunstenaars in hun nieuwe werkplaats aanwezig.

Deel dit bericht met je vrienden!