Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Ben Corino ontvangt de Dubbeldamse wijkagent Jan Kleijer

13 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag 14 april ontvangt Ben Corino de Dubbeldamse wijkagent Jan Kleijer  als hoofdgast in Studio De Witt. Na 25 jaar stopt de Kleijer met zijn werk bij de politie. Hij heeft besloten om een wending aan zijn werkzaam leven te geven. Op 27 april draait hij zijn laatste dienst als wijkagent.

Hij heeft ervoor gekozen om onder meer in de Brabantse Biesbosch aan het werk te gaan als boswachter. Hij ziet er wel veel overeenkomsten met zijn huidige functie.,Er zijn veel overeenkomsten. Het is vergelijkbaar werk, maar dan in de natuur’’, zegt hij zelf.

Als boswachter gaat hij samen met andere boswachters gaat hij patrouilleren in Brabantse natuurgebieden. Zijn werkgebied wordt onder meer Werkendam, Woudrichem, Aalburg en Oosterhout.

Hoofdaandacht zijn de stroperijen, crossers, afvaldumpingen. En het werken in de natuur. Met Kleijer praat Ben Corino over zijn vijfentwintig jaren bij de poltie. Zijn besluit om te kiezen voor het boswachters bestaan en over het werken in en met de natuur. En natuurlijk over de muziek van zijn playlist voor dit programma.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in Dordrecht en de uit de Drechtsteden
.
De Dichter van dienst is Esther de Beun

Studio De Witt van 10.00u-13.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto's: Wim van de Pol.

Lees meer over:

radio studio de witt
Deel dit bericht met je vrienden!