Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Girlsday laat meisjes kennismaken met bèta, techniek en ICT

13 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op donderdag 12 april vond Girlsday 2018 plaats waarbij diverse bèta-, technische en ICT-bedrijven en organisaties hun deuren openen voor meisjes van 10 tot 15 jaar. LeXlab heeft, in samenwerking met Toptechniek in Bedrijf, een groep van 22 meisjes van groep 7/8 van school De Twee Wieken uit Zwijndrecht ontvangen.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het Landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Veel
vrouwelijk bèta-, technisch en ICT-talent gaat verloren. Vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen. Sterker nog; zij weten vaak helemaal niet welke technische opleidingen en beroepen er bestaan. Doordat weinig meisjes vrouwen kennen die in deze sectoren werken is het voor hen moeilijk om zich hier een goed beeld over te vormen.

De meisjes zijn tijdens de landelijke Girlsday in het LeXlab aan de slag gaan met 3D printen, programmeren en hebben een workshop kunststof recyclen gevolgd. Door deelname aan interessante activiteiten, die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd, maken de meisjes kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Het LeXlab wil innovatief en technisch denken stimuleren bij iedereen die er open voor staat. Girlsday is een initiatief dat dat ondersteund en kan helpen de blik van deze meisjes op bèta, techniek en ICT te verbreden en hen te interesseren voor technische opleidingen. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven.

Lees meer over:

duurzaamheid technisch girlsday
Deel dit bericht met je vrienden!