Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Aafje Hulpthuis maakt ‘tijd voor taal’

10 april 2018

DORDRECHT - In samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven en het Da Vinci College in Dordrecht biedt Aafje Hulpthuis haar medewerkers taalcursussen aan. Op 9 april zijn de lessen gestart.

Verbeteren taalvaardigheid
Aafje Hulphuis besteedt aandacht aan taal. Hiermee investeert zij in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. ‘De medewerkers verbeteren tijdens de taalcursus hun schriftelijke, mondelinge en digitale vaardigheden. Door een betere taalbeheersing kunnen zij hun werk beter uitvoeren, met name het communiceren met klanten en collega’s’ zegt Anita van Son, directeur Aafje Hulpthuis.

Noodzaak
Stichting Lezen & Schrijven zet zich in om taalbeheersing te bevorderen en heeft Aafje Hulpthuis en het Da Vinci College samengebracht. De stichting geeft aan dat het beheersen van de Nederlandse taal noodzakelijk is om het werk goed te kunnen doen, maar ook om succesvol te zijn in de Nederlandse samenleving.

Mogelijk door subsidie
Het Da Vinci College krijgt door subsidie vanuit de Wet educatie en beroepsonderwijs de gelegenheid om taalcursussen aan te bieden aan inwoners van de Drechtsteden. ‘Aafje Hulpthuis is enthousiast over de mogelijkheden in de Drechtsteden. Wij verwachten in de toekomst ook taalcursussen aan te bieden in de BAR-gemeenten en Rotterdam, maar voor nu zijn we erg afhankelijk van subsidies’, zegt Anita van Son, directeur van Aafje Hulpthuis.

De cursus
In totaal hebben 16 deelnemers zich aangemeld. Het zijn 13 lessen van drie uur per week. Alle deelnemers doen dit op vrijwillige basis en hebben een basismeter ingevuld en een intakegesprek gehad. Op deze manier kan het Da Vinci College bepalen hoe zij de deelnemers het best kunnen helpen. Aafje Hulpthuis hoopt dat de deelnemers de cursus met enthousiasme en plezier afronden en wenst hen veel succes.

Deel dit bericht met je vrienden!