Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Illegale visserij Klop zorgt voor heftige emoties bij sportvissers

9 april 2018

DORDRECHT - De beroepsvisserij in de (nieuwe) Merwede en de Biesbosch houdt de gemoederen al een tijdje bezig. De beroepsvisserij ziet er geen kwaad in en verdient er een boterham aan, terwijl sportvissers zeggen steeds minder vis te vangen door hun bezigheden. Het bericht dat Visserij Klop op 4 april met de zegen (een vorm van sleepnet) viste op water waar ze geen toestemming voor had, en dus illegaal viste, zorgde dan ook voor veel emotionele reacties van sportvissers.

“Gelijk de vergunning afpakken”, “Alleen de ontheffing is maar ingetrokken van 1 tm 7 april. Maandag vist ie gewoon weer vrolijk verder!”, zijn enkele reacties op de facebookpagina van Sportvisserij Zuidwest Nederland.  Zij berichtte dat op woensdag 4 april door de NVWA bij visserijbedrijf Klop een controle is uitgevoerd en illegale visserij werd geconstateerd. Op basis van deze controle heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besloten om de ontheffing voor het uitoefenen van de zegenvisserij in te trekken. Die liep tot met 7 april.

De beroepsvisser mocht dit seizoen langer doorvissen met de zegen, omdat het paaien door de kou later zou plaatsvinden. Sportvisserij Zuidwest Nederland ving bot toen ze hiertegen een rechtszaak aanspande. Door de illegale visserij werd de ontheffing alsnog ingetrokken.

Visserij Klop was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: BN de Stem, Sportvisserij Zuidwest Nederland

Lees meer over:

nvwa Visserij Klop Sportvisserij
Deel dit bericht met je vrienden!