Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Peter van der Velden nu ook formateur in Dordrecht voor nieuw stadsbestuur

9 april 2018

DORDRECHT - Peter van der Velden is bereid de formatie van een nieuw college in Dordrecht te leiden. Van der Velden trad eerder al op als informateur. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 3 april, waarin hij verslag deed van de informatie-fase, werd hij door veel partijen al genoemd als formateur.

De formatie is gericht op een college met wethouders van Beter voor Dordt, VVD, CDA en ChristenUnie/SGP. De formatiebesprekingen beginnen volgende week. In lijn met het advies van de informateur worden tijdens het proces nadrukkelijk andere partijen en organisaties betrokken.
Van der Velden was van februari tot september 2017 waarnemend burgemeester van Dordrecht en voorzitter van het Drechtstedenbestuur.

Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring, onder meer als burgemeester van Bergen op Zoom, Emmen en Breda. In zijn advies als informateur benadrukte hij de noodzaak om de stap te zetten naar betekenisvolle en innovatieve ontwikkelingen. ,,Ontwikkelingen die de stad sterker maken en nog beter verbinden met Rotterdam en regiogemeenten; ontwikkelingen waar alle Dordtenaren van mee profiteren", aldus Van der Velden.

Lees meer over:

formatie advies besprekingen
Deel dit bericht met je vrienden!