Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Sterrenburg is een pop-up wijkwinkel rijker

6 april 2018

DORDRECHT - In Sterrenburg, aan het P.A. de Kok-plein 113, is een pop-up wijkwinkel geopend. Verschillende instellingen als de politie, gemeente en organisaties in de wijk maken er gebruik van. De wijkwinkel is niet dagelijks geopend, je treft er regelmatig wat anders aan. De winkel wordt tot 1 september gebruikt. In de tussentijd wordt er aan verbetering van Het Sterrenwiel gewerkt, waar  meer ruimte voor activiteiten en spreekuren zal zijn. Succesvolle activiteiten kunnen dan wellicht verhuizen.

In de wijkwinkel gebeurt van alles. Je kan er: even de wijkagent rustig spreken, kennismaken met de medewerkers van het Sociaal Wijkteam, Informatie zoeken over alles wat er gebeurt in het Sterrenburgpark, kennis nemen van een extra activiteit van Resto van Harte, een voorleesuurtje meemaken of kijken naar foto’s en schilderijen van Sterrenburgers. Er is van alles mogelijk en je kunt er zomaar binnenlopen.

Inmiddels is bekend dat MEE Buurtwerk op de maandagmiddag aanwezig zal zijn en na 16 april gaat Helpende Handen, in samenwerking met Fyette (Aafje), op de vrijdagmiddagen activiteiten ondersteunen.

Pop-up politiebureau
De openingstijden van de winkel zijn eveneens pop-up. Sommige organisaties, zoals bovengenoemde MEE en Aafje, zijn er op een vast tijdstip. Anderen zijn er op wisselende tijden. De wijkagenten hebben letterlijk een pop-up politiebureau. Ze zijn afhankelijk van hun dienst en wat er allemaal in de wijk gebeurt.

Je vind de pop-up wijkwinkel midden in het winkelcentrum op de begane grond, naast Van Pelt delicatessen.

Lees meer over:

wijkwinkel Sterrenburg pop-up
Deel dit bericht met je vrienden!