Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Derde expositie van Platform Kerk en Kunst: ‘Van Letter tot Leven’

5 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van 26 oktober tot en met 24 november exposeren een 50-tal kunstenaars uit het hele land in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 in Dordrecht. Dan is er de derde landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst, een stichting die eigentijdse kunst een plek wil geven binnen de  veelkleurigheid van leven en geloof. Het thema van de expositie is ‘Van Letter tot Leven’.

Het Platform Kerk en Kunst en de Wilhelminakerk spelen met dit thema volledig in op de actualiteit in Dordt. Tijdens de internationale synode van Dordrecht in 1618 viel het besluit om de Bijbel te vertalen uit de grondtekst naar het Nederlands van toen. Dat maakte de Bijbel verstaanbaar.

De expositie nu sluit aan bij de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode.

Vanaf november 2018 zal de stad Dordrecht daar uitgebreid bij stil staan.

,,Na exposities in Apeldoorn en Zwolle en symposia in Doorn, Amsterdam en Culemborg vinden wij dat de komende expositie helemaal in Dordrecht thuis hoort”, zo zegt de voorzitter van het Platform Kerk en Kunst, Roel Ottow.

Ds. Michiel de Zeeuw van de Wilhelminakerk in Dordrecht, die een maand gastvrijheid biedt aan de manifestatie, is blij met de komst van de kunstenaars. ,,De verbeeldingskracht van hedendaagse kunstenaars heeft ons veel te zeggen in het omgaan met het Woord. Vaak werkt die als een opening, een ander gezichtspunt, om in gesprek te gaan over wat wezenlijk is voor vandaag en morgen.”

Deel dit bericht met je vrienden!