Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Beneluxtrein stopt niet meer in Dordrecht

5 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De Beneluxtrein stopt vanaf maandag niet meer op station Dordrecht. Daarmee missen reizigers van en naar Dordrecht nog een intercityverbinding. Sinds december vorig jaar stopt de intercity Den Haag - Eindhoven ook niet meer in Dordrecht.

Met de komst van de Fyra zou de Beneluxtrein al niet meer via Dordrecht en Roosendaal rijden. Toen die nieuwe treinen snel weer van het spoor gehaald werden, bleef de Beneluxtrein de oude route afleggen.

"We snappen heel goed dat dit voor sommige mensen vervelend was", zegt een woordvoerder. "Mensen sturen ons berichten dat ze speciaal voor deze verbinding naar Roosendaal verhuisd waren, maar we hebben dit al zeker zes jaar geleden aangekondigd. Er zijn ook mensen speciaal naar Breda verhuisd. We voeren nu onze oudere plannen uit."

De Beneluxtrein reed in 1957 voor het eerst. De trein kreeg destijds zijn naam om de Europese eenheid te vieren, de trein gaat verder onder de naam Intercity Brussel.

De NS zal zondag 'feestelijk stilstaan' bij de laatste rit. De trein tussen Amsterdam en Brussel stopt vanaf maandag wel in Breda en niet meer in Dordrecht en Roosendaal. Deze twee stations krijgen een herinneringsbord van de NS.

Sinds 2016 stoppen er steeds minder intercity's per uur in Dordrecht. Daar is de gemeente het niet mee eens, zij willen onder andere de volwaardige intercity-verbinding met Breda terug hebben.

Bron: RTV Rijnmond.

Lees meer over:

station benelux
Deel dit bericht met je vrienden!