Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Ontwikkeling Sportpark Krommedijk meer concreet: Het wordt 'vernieuwbouw'

4 april 2018 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht, OMC en ontwikkelaar / investeerder Realconomy hebben het plan voor 'vernieuwbouw' van het huidige stadion van FC Dordrecht samen geconcretiseerd. Dit plan vormt de basis voor een toekomstbestendig Sportpark Krommedijk die past in de sportparkenvisie van de gemeente. Het plan valt ook binnen de in 2013 door de gemeenteraad vastgestelde kaders.
FC Dordrecht en Realconomy wensen samen met de gemeente te werken aan de ontwikkeling van de plannen. Hans de Zeeuw namens de samenwerkende partners: 'De medewerking van de Gemeente Dordrecht is cruciaal voor de realisatie van onze plannen en voor een duurzame toekomst van FC Dordrecht. ‘Oost’ en ‘Noord’ willen we nagenoeg volledig opnieuw bouwen. Op Oost wordt extra ruimte gecreëerd voor zowel OMC als de zakelijke partners van FC Dordrecht. Op Noord biedt het plan ruimte voor meer en betere publieksfaciliteiten en circa 3.000 m2 voor commerciële exploitatie”.

Pluspunten
FC Dordrecht werkt al geruime tijd aan plannen voor het stadion. Het college van B&W ziet in de nieuwe plannen zoveel pluspunten dat het graag samen met de betrokken partijen verder vorm wil geven aan de gebiedsontwikkeling. Wethouder Rinette Reynvaan: 'Samen met de partijen wil het college meewerken aan de ontwikkeling van sportpark Krommedijk waar zowel breedtesport als topsport van profiteert. Uiteraard moeten de plannen passen binnen de financiële kaders en draagt de gemeente alleen bij aan de infrastructuur.'

Eind 2018 totaalbeeld
De stadionvernieuwbouwplannen komen voor rekening van FC Dordrecht. De inhuizing van OMC in het stadion, bijdrage aan de opknapbeurt van het jeugdhonk, het kunstgrasveld en een groot deel van de infrastructuur zijn voor rekening van de gemeente. De partijen gaan nu nader in gesprek over de verdere uitwerking. Het streven is eind 2018 een totaalbeeld te kunnen presenteren. Dan zijn de financiën verder uitgewerkt en kan een ruimtelijke procedure worden opgestart. De tussentijdse verhuizing van OMC naar Sportpark Krommedijk vindt voor de start van het nieuwe voetbalseizoen plaats. OMC vestigt zich bij de start van seizoen 2018/2019 in het jeugdclubhuis van FC Dordrecht. Reynvaan: 'Dit clubhuis heeft een opknapbeurt nodig en de gemeente is bereid hier aan bij te dragen. Ook wordt het aan OMC toegezegde kunstgrasveld versneld aangelegd.'

Bron foto: Wim van de Pol.

Lees meer over:

gemeente krommedijk FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!