Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Dominique Neijenhuizen vangt monstersnoek

4 april 2018

DORDRECHT - Om een monster te zien, hoef je niet naar Loch Ness, als er daar al één zit. Dordtenaar Dominique Neijenhuizen haalde op zondag 25 maart een enorme snoek van 116 cm uit een water in Nederland. Een toevalstreffer was het niet. De gedreven visser ving de afgelopen 4 weken nog 2 van zulke reuzen van meer dan een meter lang.

“Ik ving hem ’s middags rond 17.00 uur en was samen met mijn vismaatjes, Ryan, Thomas en Yoran”, vertelt Dominique. “Het weer was goed, lekker zonnig en niet te veel wind, dus het was perfect weer om te vissen. De snoek was moddervet en zwaar. Hij was wel snel op de kant, binnen een minuut of 5. Het is de grootste snoek die ik gevangen heb.”

Bijna elk weekend is Dominique te vinden aan de waterkant en heel soms ook na school. “Vissen vind ik gaaf omdat het lekker ontspannen is en je bent lekker in de buitenlucht. Tijdens het vissen kom ik tot rust en als je dan vis vangt maakt dat het nog leuker. Het is ook gezellig met mijn vismaatjes.”

De snoek liet zich verleiden door een 11 cm shadje van fox rage de slick shad. Dominique vist vooral met Westin kunstaas.

Tekst: Ton Vermeulen

Lees meer over:

Dominique Neijenhuizen snoek
Deel dit bericht met je vrienden!